MENÜ

Çıkmaz sokak!

Abone Ol Google News

Camia büyüklerinden İnan Kıraç’ın söylemi adeta iliklerime işlemişti, 25-26 sene öncesi. Ne demişti İnan ağbi ‘gittiğiniz yol doğru bir yol değildir. Bu tercih ve yöntemlerle gün gelir kongreye gelebilecek cesaretiniz dahi kalmaz!’ O zamanlar henüz ‘bilmem ne iş adamları derneği, bilmem kim sevenler derneği, ultrastarlar tribün hareketi’ gibi; Galatasaray yönetimine sıçrama amaçlı trambolinler devrede değildi! Geleneksel Galatasaray ciddiyet ve kültürü son demleriydi sanki ! Süren bildiği yoldan gitti! Kulüp ekonomisini mahvetti.

Haberin Devamı

Necdet Çobanlı abimle televizyonda, Cayman adalarında ne olacağını anlattık! Buna rağmen kulübün 13 milyon doları karton ASY maketine sarf edildi! Hız kesilmedi nice nice gelirler talan, tefeciler zengin edildi! Jardel UEFA kupasını kazanan kadronun neredeyse tamamı bedeline transfer edildi. Şampiyonalar Ligini kazanabilecek kadro, darmadağın edildi.

Ve İnan Kıraç’ın işaret ettiği felakete doğru, uygun adım gidildi! Galatasaraylı hamili namus insanlarımız da vardı ve batma noktasına varma geciktirildi! Ama Özhan Canaydın ve Mustafa Cengiz bedeli, maalesef canlarıyla ödedi. Florya’da otağ kurmuş menajerler abad edildi. Gecekondudan gelen, villasına döndü. Dibi delik ayakkabı hamilleri, limuzinlere bindi. Başlı başına bir soygun romanı yani!

Haberin Devamı

Bizlerin yegane mutluluğu Galatasaraylı olmanın onuruydu. 2000’den itibaren taraftar yapısı da, bir kısım taze kongre üye karakteri de; sadece başarıya endeksli hale geldi. Galatasaray Kulüp başkanlarını ‘İBRA’ silahı ile tehdit, Galatasaray Genel Kuruluna girdi! Bu tezgah onurlu insanlar için alnından vurulmaktan farksız değil mi? Mustafa Cengiz’in vefatıyla, bu acıyı henüz yaşadık. Galatasaray’da onurlu, namuslu, erdemli hizmet karşılığı; böylesi ahlaksızca yöntem olamaz, olmamalı!

Burak Elmas; 3 sezondur başarısız Fatih Terim’in gönderilmesiyle start alan, negatif algı yönetimini hak etmemiştir. Bu konuda genel kurul üyelerini başkanlık makamına saygıya, vicdan hamili olmaya davet ; üyeleri tetikçiliğe alışmaktan, alıkoymak içindir. Namuslu, onurlu gençlerimize köstek değil, destek olmak, eşsiz Galatasaray kültürü olmazsa olmazı diye düşünürüm. Özhan abimizin deyimiyle ‘birlik olmak’ İnan abinin işaretiyle de; kongrelerin korkunç çıkmaz yol olmasına, engel olmak zorundayız! Henüz geç değil.

Başka TÜRKİYE nasıl yoksa, başka Galatasaray’da yok. Kulübümüzü çıkmaz sokağa sokmanın da zerre manası yok!

YORUM YAZ