MENÜ

Çifte kavrulmuş…

Abone Ol Google News

Hemen aklınıza mis gibi Antep veya Siirt fıstığıyla birlikte hazırlanmış, eşsiz lezzetteki lokum geldi değil mi? Ya da doyumsuz tadıyla Türk kahvesi veya Karadeniz’in dünya harikası güç kuvvet kaynağı, çifte kavrulmuş fındıkları…

Haberin Devamı

Trabzonspor ve Antalyaspor’un galibiyetleri ardından, benim aklıma da Fenerbahçe ve Beşiktaş geldi. Neden ? Çok çile çekmiş, yanmış, pişmiş, ateşten kızarmış olanlara da ‘çifte kavrulmuş’ denir ya! Fenerbahçe ve Beşiktaş da, o vaziyette bu hafta.

Yöneticilerinin çeşit çeşit hata ve transfer aymazlıklarına rağmen, bitmez tükenmez ezeli sabırlarıyla örnek Kanaryalar ve Kara Kartallar sezona yine büyük ümitler ve beklentilerle başladı. Beşiktaş’ın gardı erken düşünce, Şenol Güneş derhal havlu attı. Başkan TFF ve hakemlere mevzi aldı! Teçhizatı ve cephanesine hiç bakmadan, sürek avına daldı.

Fenerbahçe iyi başladı! San Petersburg turnuvasının parasal getirisine kanınca; sezon başı hazırlıkları zannederim yeterli olmadı! Aceleye getirildi ve maç oynandıkça fizik güç kazanılacağı düşünüldü. Oysa yeterli hazırlanamayan, yani çiğ kalıp kıvamını bulmayan adale, direnir direnir ve ‘pes’ eder neticede.

Haberin Devamı

Şimdi ‘darbeye bağlı sakatlıklar silsilesi’ diye itiraz edenler olacaktır elbette. Haklı da olabilirler ama Fenerbahçeli futbolcuların doğru dürüst güç antrenmanı yapmadan, üst üste maç yüklendiklerini ve San Petersburg turnuvasının, günümüz problemleri start noktası olduğunu düşünüyorum şahsım olarak. O dönem dostlarıma ‘ hazırlıksız, apar topar gidilen turnuva; bir süre sonra baş ağrısı olabilir’ demiştim.

Okan Buruk ‘neden yıldızlarımızı oynatmıyor?’ diyenler, Galatasaray Teknik Direktörü doğru yöntemlerini idrak edemeyenlerdir. Eğer Buruk futbolcularının çifte kavrulmuş lokum gibi lezzetlerini bulacakları zamanı beklemese, inanınız sahadan çıkar sedyede!

Fenerbahçe ve Beşiktaşlı’lar kendilerini analiz etmektense, Galatasaray’ı çözme uğraşı içinde! Çözemezsiniz! Önce kendinizi ve hatalarınızı irdeleyeceksiniz. Doğru teşhis ve analizden uzak leşkerlerinizi de.

Bay Ali Koç ; Galatasaray yorumcularını çok çirkin bir dille itham edip, kamuoyuna ilan ediyorsunuz. Bu tavrınız namuslu her insanı rahatsız eder. Hele hele şahsımı sadece rahatsız etmeyip, fena halde kızdırıyor. Belge varsa açıklayın, aksi halde günaha girmeyin, üzmeyin. Selim Soydan, Ogün Altıparmak ve daha nice insanlarımızı da elbette.

Işıklarda uyusun Mehmet Baturalp abimizin cenazesinde, kısa bir sohbette bulunmuştuk. Hatırlasanız yeter! Neden nedir başınıza gelenler.

Geçen sezon yine bir acı yenilginiz sonrası ‘ bize güvenin şampiyon olacağız’ demiş, olamamıştınız.

Eleştiri ve hücumlarınızı yine sadece TFF ve Galatasaray üzerine yönlendirir; kendi yanlışlarınızı teşhis ve tedaviden kaçınırsanız, yine olamayacaksınız!

YORUM YAZ