MENÜ

'Bu kulüp'

Abone Ol Google News

Konu aslında ‘o kulüp’ ya da ‘bu kulüp’ meselesi değil, yıllardır işaret ettiğim gibi Arda’nın olumsuz cenaha doğru yol alan kafa yapısı ve haddini aşan söylemleri meselesi.

Haberin Devamı

İlk olarak Olimpiyat Stadı görevlilerine karşı davranışının yanlışlığını sizlerle paylaşmış ama ne yazık ki amacımı Arda’ya anlatmayı başaramamıştım! ‘Hiç kimse Galatasaraylılığımı yargılayamaz’ diyen Arda, maalesef farkına varamıyor! Çünkü şimdilerde Galatasaraylılığı değil, ‘adam’lığı yargılanıyor.

Bülent Korkmaz’dan söz etmiş! Büyük Kaptan’ın yaşadığı onca problem ve yaşattığı bunca başarıya karşın; Galatasaray ve Galatasaraylılar’ın yüreğini buracak, zoruna gidecek bırakın bir araba lafı, tek cümlesi, hatta kaş çatması bile var mı? O işte o nedenle Büyük Kaptan.

‘Bu kulüp’ tanımlamasından, ‘Canım Türkiye’m, canım Fenerbahçe’m’ gerçeğine geçelim! Lefter Küçükandonyadis bu doğruları hepimizin belleklerine işlemiş bir eşsiz insan. Birçok jenerasyonun Türkiye, Fenerbahçe ve futbol sevdalarına esin kaynağı olmuş bir kahraman. Adam gibi adam, gerçek yurtsever, olağanüstü sporcu ve yüreklerimize altın harflerle yazılmış büyük Fenerbahçeli.

Haberin Devamı

Futbolu, Fenerbahçe’yi, Galatasaray, Beşiktaş’ı; Lefter’ler, Metin Oktay, Baba Hakkı, Coşkun Özarı, Gündüz Kılıç ve Süleyman Seba, Doğan Koloğlu, Can Bartu, Baba Recep, Turgay Şeren, Şükrü Ersoy, Ali Beratlıgil, Candemir Berkman, Talat Özkarslı, Şeref Has gibi has futbolcu, has insanlarla sevdik. Renklerimizi ayırdık belki ama gönüllerimizi asla. ‘Ne o bensiz olabilir, ne ben onsuz yapabilir’ şarkısı gibi sanki! Yüreklerindeki tevazu, bir zamanların İstanbul’u raconuna has beyefendiliklerine harman ettikleri o şahane kabadayılıkları hepimiz için hayranlık içeren, gıpta ettiren mükemmelliklerdi.

Fenerbahçe camiası imrenilesi vefa, birliktelik, içtenlik örneklerine bir unutulmaz ‘Ordinaryüs’ gününü de ekledi. Tüm renkleri harman eden, hepimizi buluşturan Lefter, veda ederken de sevgili ülkesine bir mükemmellik yapıtı daha bırakarak gitti.

Tüm sevdikleriyle, özlediklerimizle cennette buluşur inşallah. Toprağı bol, ülkeme hizmetlerinden Allah razı olsun.

YORUM YAZ