MENÜ

Bir zamanlar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sanırım bilirsiniz ‘Bir zamanlar Amerika’ diye bir film vardı. Geçtiğimiz haftalarda Movie Smart’ta da yayınlanmıştı. İşte o bir zamanların Amerikası nereden nereye geldi? Bir zamanların Türkiye’si de nerelere gitti? Galatasaray da tabii! Kültürel değerlerimiz, ahlak kriterlerimiz erozyon ötesi, hunharca katlediyor da, hiç kimsenin umuru olmuyor. Nasıl bir vaziyettir bu?
Çürümüşlük olur da, bu kadar mı olur? Gözümü Galatasaray camiasında açtım diyebilirim. Evet, tam 50 yıldır Galatasaray Kulübü’nü bilirim. Torik Necmi, Kova Osman, Özer Salnur, Coşkun Özarı, Gündüz Kılıç, Aslanlar camiasını tanıtan, öğreten baba dostlarım. Metin Oktay, Turgay Şeren, Candemir Berkman, Talat Özkarslı, Ergun Ercins ilk idollerim. Yılmaz Gökdel, Tarık Kutver, Ayhan Elmastaşoğlu, Bahri, Aydın, Ekrem, Metin Kurt, Gökmen ve daha niceleri taraftarlık sevinçlerim. Adam gibi adam, yönetici gibi yönetici, futbolcu gibi futbolcu, taraftar gibi taraftar dönemini yaşamış Galatasaraylılar’dan biri olarak şimdi böylesi kahretmeyi hakettik mi? Galiba...! Çünkü kulağı üzerine yatan yatana!
‘Aslanlar camiası’ dedim. Evet öyle! Nezaketi de, centilmenliği de, salon adamlığını da, kabadayılığı da bilirler, namları gibi de uygularlardı. Reisinden, taraftarına herkes... Ya şimdi? Türkiye’nin olmazsa olmazı Fenerbahçe Kulübü sporcularına acımasızca, insanlık dışı şekilde saldırılıyor ve camianın ‘Gık’ı’ çıkmıyor. Yuh olsun, yazıklar olsun. ‘Provokasyonmuş!’ Kendiniz inandınız mı önce? Türk olmanın en önemli erdemlerinden biri kendinden küçük olana, gücü yetmeyene insafla, sabırla yaklaşmak ve yanlış bir davranışı olsa dahi şefkatini esirgememektir. Nasıl bilmezsiniz? ‘Askerime, polisime haince pusu kuran teröriste dahi yaralı ele geçirildiklerinde, Mehmetçik nasıl el tutup da, hastaneye sevk ediyor?’ Görmez misiniz? Atatürk’ün Çanakkale savaşı sonrası, düşman askeri için dile getirdiği ‘Onlar artık vatanımız bağrında yatan evlatlarımızdır’ erdeminden, habersiz misiniz?
Neticede ezeli rakiplerin, ezeli dost olduğunu da idrak edecek akıla şiddetle ihtiyaç var. Bunu anlatabileceklere de! Fenerbahçe camiasından, çocuklarımızdan özür diliyor, üzüntümü paylaşmak istiyorum. Böylesi çirkinliklerin tekrarı nasip olmasın inşallah.

YORUM YAZ