MENÜ

Asla küllenmesin!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Deprem acılarımız dilerim sonlansın. Sonlansın da; yaşananlar ve çekilen ıstırapların izi sakın küllenmesin. Sakın ha ! Sakın!!!
Türk milleti olarak eşsiz bir dayanışma ve yardımseverlik örneği veriyoruz. Hemen hemen en uzakta olanıyla, komşularımızla tümü birden amade. Rabbimiz cümlesinden razı olsun tüm dünya insanlarını sadece kötü günlerde değil; mutluluk, esenlik, sağlık bereketler içinde buluştursun dilerim.
Karavan, tren ve yolcu vagonlarının; derhal deprem bölgemizde toplanması için öneride bulunmuştum. Çağrımın dikkate alınması ve Avrupa’daki yurttaşlarımızın bu konuda çaba konusunda ricacı ve ısrarlıyım! Depremzedelerimizin zor günlerinin aylar hatta yıllarca süreceğinin bilincine ermeliyiz! Maalesef gerçek böyle!
Çadır sorunu çözülemedi, hangimizin yüreği kabul eder? Bu gerçeği daim aklımızda, benliğimizde tutarak, hiç olmazsa manen de olsa yaşayarak yurttaşlarımızın ısınma ve barınma ihtiyacına çare üretmeliyiz!
Barınma ve ısınma sorunu ile beraber beslenme gereğine de elbette. Kuru gıda, yağ, un ve özellikle bebelerin, çocukların derdine deva olabilme gayret ve çabaları hepimiz için; ‘MİLLİ GÖREVDİR’  ve eminim ki, her yurttaşımız bu aziz görevin bilincindedir.
Asker Bülent Uygun ‘kullanılmayan gemiler konaklama, hastane ve aş evi olarak hizmete sokulabilir ‘ diye ileti göndermiş. Asker Bülent ve Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz’ın Adapazarı’nda stadyum yanında; kurdukları mutfağın ocak başında her gün binlerce depremzede için yemek üretip, servis yaptıkları günler gönlümde, gözümde bugün bile. Ne güzel erdemdir ki, yine nice dost yine ne yapılabilir’in peşinde.
Sakarya Beşiktaşlılar derneği  eski başkanı, Kutay Eczanesi Remzi Yağlar bölgeye iki kez ilaç, gıda ve polar giysiler temin edip gitti ve geldi. Şimdi yeni projeler peşinde. Beşiktaşlılar derneği ve tüm gönüllülerine helal olsun.
Çocukluk arkadaşım Emin Ali Başoğlu; Serdivan Mobilyacılar sitesinde muazzam bir çalışma ve çaba olduğunun müjdesini verdi. Yatak fabrikası, üretimini durdurup, battaniye dokumaya başlamış. Sitenin gencecik yiğitleri kamyonlara binip gidiyor, dönüyor. Su an yine gıda ve yardım malzemesi sevkiyatı için sefer emri bekliyor.
Sakarya’mızın her cenahından benzer onurlu çabaların haberini almak ne kadar güzel.
Sevgili yurdum halkı; heyecanımız asla küllenmesin evvel Allah. Her sabah heyecan ve şevkimizi daha da pekiştirmiş olarak güne başlamayı nasip etsin yüce Rabbimiz cümlemize.
Not; Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, elbette tüm spor kulüplerimiz camiasına deprem süresince örnekledileri yiğitlik, insani çabaları için şükran teşekkürlerimi; Galatasaraylı Dursun Özbek, Adnan Polat, Metin Öztürk ve Erden Timur’ a elbette camia ve taraftarlara şükran duygularımla dualarımı gönderiyorum. Allah razı olsun.

YORUM YAZ