Arama

Popüler aramalar

Analog'un yüreği yoktur!

Geçtiğimiz sezon Rizespor - Galatasaray deplasmanındaydım. Müsabaka sonrası hakem Ali Palabıyık’ın; dürüstçe, futbolcuların kandırma girişimlerine takılmadan mükemmel bir 90 dakika yönettiğini de, yorumumda paylaştım.

Haberin Devamı

Fakat genç ve güvenilir hakemimiz, maalesef aklın alamayacağı bir tutumla karşı karşıya kaldı ve katiyen katılmadığım cezaya maruz kaldı. Doğru dürüst hakemlik ve yönetim adına dürüst vicdanlar için büyük yara idi tabii!

Aradan geçen bunca zaman sonrası; Ali Palabıyık Trabzonspor - Galatasaray 90 dakikasında! MHK analog sinyallere itibar eden bir seçimi, tercih ediyor yanılmıyorsam. Eğer öyleyse ‘analog sisteminin yüreği yoktur ki’ diye iddia ediyorum bende! Sinyaller sisteminden ibaret bir yapı olan analog, Palabıyık’a göz göre göre geçtiğimiz sezon zerre hak etmediği bir haksızlığın reva görüldüğünü nereden bilecek ?

Gencecik insana yine Karadeniz sahilinde, çok kritik müsabakada görev sinyali göndermenin, çocuğu azgın ve tehlikeli dalgalar arasına atmaktan ne farkı var? MHK başkanı Sabri Çelik’in; bir sezon önce Palabıyık’ın maruz kaldığı haksızlığa kulak kabartması ve gencimizi ‘girdap’ tehlikesine karşı korumasını bekliyorum. Sinyaller mekaniktir, hissizdir ama Çelik bu işleri ziyadesiyle yaşamış bir güvenilir ve oldukça deneyimli eski hakemimizdir.

Haberin Devamı

Trabzonspor deplasmanına Galatasaray taraftarlarının alınmaması da, bir başka muamma ! Bu vaziyete ilk isyan etmesi gerekenin Ahmet Ağaoğlu olduğunu düşünürüm. Hümanist, sportmen olarak tanıdığım dostum, bu tatsızlığa nasıl olur da sessiz kalır? Çok çok iyi biliyorum ki bu hal; Faruk Özak, Hüseyin Tok, Necmi Perekli, Yavuz Yaylı ve Trabzonspor’un ilk başkanının oğlu Kemal Ulusoy ve daha birçok Trabzonlu kadim dostumu, rahatsız etmiştir. Bizler ömrümüzü sporda barış ve dayanışma felsefesi üzerine inşa etmiş sporseverleriz. Bilirim, bilirler.

Ömrümce dostluk ve centilmenlik çerçevesi içinde seyrettiğine şahit olduğum Trabzonspor - Galatasaray 90 dakikalarına; limon sıkma gayreti hiç hoş olmadı. Dilerim Palabıyık ve sporcular bu gayretkeşleri utandırırlar. Her iki camiaya da başarılar.

Yazarın Diğer Yazıları
Tümü