MENÜ

Aklın eksikliği!

Abone Ol Google News

‘Konuşulacak yerde susmak, susulacak yerde de konuşmak aklın eksikliğini gösterir’ demiş Sadi Şirazi. Belhanda’nın konuşması gereken yer, futbol sanatları meydanıydı. Liderliğin çatır çatır kaçırıldığı, 90 dakikada sustu. Sonra? Ortada sanki matah bir başarı varmış gibi konuştu. Üstelik saçma sapan konuştu! Neymiş? Yöneticiler orada burada konuşacağına, saha zeminine bakmalıymış, o yüzden gerektiği gibi oynayamamışlar.

Haberin Devamı

Eeeey Belhanda PSG karşısı da çarpık çarşambaya dönüp 5’lik olduğunuz müsabakada zemin nasıldı? Ya da Glasgow Rangers'a elendiğinizde; Galatasaray’ın kaybettiği 6 milyon Euro hüznünde ne diye sustun? Keşke anlatsaydın oradaki havayı da!

Türkiye’de ‘imam-cemaat’ hikayesi vardır, herkesçe bilinen. Fas veya Fransa’da benzer olaylar nasıl dillendirilir bilemem! ‘Bir hayalim var’ romantizminde başlayan Fatih Terim, daha sonra transfer şikayetleriyle gündem yaptı. Emre Akbaba, Okan, Marcao, Emre Mor, Nzonzi, Jimmy, Sekidika, Şener, Ömer, Mbaye Diagne, Lemina, Falcao, Andone, T. Emre, Luyindama, Mitroglu, Seri, Saracchi kesmedi! Üzerine de Babel, Taylan, Arda, Emre, Oğulcan, Fatih, Omar, Kerem, Etebo, Gedson, Onyekuru, Yedlin, Mostafa geldi. Bu arada bir vagon dolusu outlet mevcutlar da Florya'da kadro dahilindeydi! Şikayetler farklı yönlere döndü sonra, Terim yönetime diş gösterdi, seslendi ‘çekirdek çıtlayıp, maç seyretmek istiyorlar’ dedi. ‘Tek başıma gerekeni yaparım ha’ dahi dedi!

Haberin Devamı

E tabii hocanın talebesi, saf ve bakir; Belhanda da gaza geldi ve ‘güle güle’ denildi.

Fatih Terim bilmeli; böylesi zorlu, pahalı ve bedeli çok ağır yarışta hiç kimse, suya tirit şikayetlerinize ve bahanelerinize bakmaz. Her ne kadar gözlerini kapayarak hayaller ve anılar dünyasında yaşamak isteyenler olsa da; gözünü dört açarak doğruları tespit etmek isteyenler de var. Hem de çok sayıda var !

Bahaneler üretme işi değildir ve asla öyle de, olmamalı futbol di mi ?

YORUM YAZ