MENÜ

Adaletin bu mu dünya?

Abone Ol Google News

Gaziantep’te oynanacak Türkiye Kupası eleme müsabakası öncesi, Sakaryaspor eski futbolcularından Mustafa Özbey (Kostik) telefon etti. ‘Oğuz abi dikkatini çekti mi, Gaziantep FK yabancı futbolcu oynatabiliyor fakat Sakaryaspor ve alt liglerden katılan diğer kulüplerin, böyle bir şansı yok!’ Vay canına! Kostik Mustafa’nın meseleyi telafuz ettiği ana kadar, bu kritik detay zerre dikkatimi çekmemişti.

Haberin Devamı

‘Adaletin bu mu dünya ?’ Dedim ve hemen sormayı arzu ettim ‘ eeeey Türkiye Futbol Federasyonu ; başkanı, yönetimi, onlarca profesyonel elemanı, danışmanı, şusu, busu, görevlisi, bilgilisi, bilgisizi, medyacısı, direktörü, mirektörü ! Hiç mi düşünmezsiniz bu konuyu arkadaş? Belirli bir etaba kadar yükselmiş ama yabancı sporcu istihdam hakkı olmayan kulüpleri; her türlü donanımlı üst düzey rakiplerle, mücadeleye sokmak adaletli midir ? Hücumbot karşısına çıkmış sandalcının çaresizce kavgasından, ne farkı var bu halin? Kritik meseleye TFF düşünenleri, düşünemeyenleri; derhal çözüm üretmeli nokta.

Haberin Devamı

Ercüment Coşkundere çoşmamış ve gaza gelmemiş! Sahaya çıkardığı gençler iyi oynadığı gibi gelecek adına umut verdi. Hele hele ikinci yarı 2 farka rağmen eğer yeterli deneyim ve oyun akışkanlığı hamili olsalar Gaziantep FK’nın hayallerini yerle bir ederlerdi. Hele hele Kadir Ari az şanslı olsa ve 77’de Ali Özgün işi 66’ya bağlasa ‘Erol Bulut sen turu unut’ demesi işten bile değildi, Coşkundere’nin.

E tabii Sagal, Tosca, Djilobodjia, Figeerido, Olkowski, Borven, El messaoudi, Kitsou gibi ithal destekli yapı. Bir de iyi tanıdığım Kenan, Oğuz, Recep Niyaz, Doğan Erdoğan, Halil İbrahim Furkan gibi Süper Lig apoletli yıldızlara karşı; Sakaryaspor yiğitçe oynadı. Bravo alın teri döken tüm emekçilere.

Türkiye Kupası yolunda rastlanan yabancı futbolcu adaletsizliğine, mutlaka çare bul TFF!

YORUM YAZ