MENÜ

6 iplik overlok gibi!

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın 6 gollü galibiyeti değildir, söz konusu! Esas olan tıkır tıkır işleyen 6 iplik overlok  makinesi formatında; Sarı Kırmızılı Armada’nın uyguladığı şahane futbol gustosu olmalı. Rakipten kazanılan her topu, doğru yere gönderen, sanki basketbol nizam ve isabeti tabii plan projesi. Hücumda başlayan ve orta alanda şekillenen pres uygulaması. Ciddiyetle uygulanan baskının meyvesini; doya sıya  tadan, futboldan zevk alan anlayış. Bu nedenle kendini emin ve  emniyetli hisseden, yoğun özgüven hamili savunma. Adeta şelale gibi akan gümbür gümbür bir takım. Bravo Okan Buruk, işte bu yapı ve sahneye konulan değerler Galatasaraylı herkesi memnun ve mesut eder. Sağ olasınız var olasınız. Ulusça yaşanan çok çok üzüntülü felaket döneminde ; camianızı sevindirdiniz, gelecekten umutlu olmasını da temin ettiniz.

Haberin Devamı

Yolları bulana kadar insanın feleğini şaşırttıran, Necmi Kadıoğlu stadına gelen tüm futbolseverlere de, helal olsun. Hele hele yaptıkları hayır katkısı ve zemini süsleyen oyuncaklar bir başka güzellikti. Rabbimiz razı olsun cümlenizden. Depremzede kardeşlerimizi asla unutmamalı, her nefesimizde bir nefes de yardımı nasıl sağlayabiliriz o olmazsa olmazı düşünmeliyiz. Yaşamsal zorluklar şimdiden itibaren daha da yoğun olacak. Asla unutmamak, katiyen ihmal etmemek gerek. Futbol camiası deprem bölgesi hizmetleriyle, birliğiyle Türkiye’nin yüz akı olmuştur. İnanıyorum ki, daha fazlasını da, sağlayacaktır evvel Allah… Okan Buruk yek tek ağaç yetiştirmektense, orman yoğunluğu sağlama amacında. Bu mesajı daha sezon başı kampında almış ve sizlerle paylaşmıştım. Fide, fidan ve yetişmiş kaliteli ağaç türlerinden öyle bir orman bereketi yetiştirecek ki; herkes hayran kalacak. Bu konudaki umutlarım dün İstanbulspor hazırlık müsabakasında iyiden iyiye pekişti. Her iki kulübümüz futbolcuları da ciddiyetle, profesyonel formatlarına uygun gustoda mücadele etti. Evet fark oldu. Oldu da Galatasaraylı futbolcular statülerine uygun futbol kalitesini cömertçe sundu. Sarı Siyahlı ekibimizin de hangi mütevazı bütçeyle, nasıl bir zorlu platformda adeta savaştığı da, herkesin malûmu ve ortada.

Haberin Devamı

Galatasaray pas organizasyonlarını geliştiriyor ve olabildiğince çabuk ve isabetli oyun kuruyor. İlk golü atan Rashica’nın farklı bölgelerde de, mükemmel işler yapabilmesini temin düşüncesi içinde bir teknik kadro anlayışı sezdim sanki! Zaten olması beklenen de bu tür teknik yapı mahareti değil mi? Yunus dün şahaneydi. Renk kattı oyuna. 2.golde projeyi organize eden Mata mimarisi ardından, Oliveira ‘ya asisti harikulade üretimdi. Bir de Gomis’e asisti ve maestronun sağ ile sarsıp, sol vuruşu ile indirmesi 3-0 Gomis A’dan Z’ye komple golcü profili. Yusuf Demir; çelik olma yolunda ilerliyor. Emin Bayram’a indirdi, genç Emin de topa bayram ettirdi 4-0 Zaniolo önce attı olmadı. Az sonra oldurdu 5-0 Henüz 4 dakika geçti ki bir de Made in İtaly asist üretti mösyö Dubois da takipçiliği ve mücadele azminin ödülünü attığı golle aldı 6-0 O arada Hamza’nın estetik bezeli şık topuk pası, aklımda güzel anı olarak kaldı. Aslında 90 dakikanın her zerresi gönlümde umut vesilesi olarak kaldı. Teşekkürler…

Haberin Devamı
YORUM YAZ