MENÜ

‘3 T 1 Y' doğru mu ?

Abone Ol Google News

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ; TRT Spor’a konuşmuş. Ne demiş ? ‘Lige devam edilirse bu sene şampiyonluk yolunda en önemli takımız. Bir takımın şampiyonluk olabilmesi için 4 unsurun bir arada olması lazım. “3T 1Y” diyorum ben. Birincisi iyi bir taraftar grubu, ikincisi iyi bir takım, üçüncü T teknik heyet, “Y” ise iyi bir yönetim. Biz diğer iki şampiyonluğu, tüm bunları sağladığımızda kazandık!’

Haberin Devamı

Yusuf Günay’ın tespiti yanlış. İfadesi özünde buram buram, tribünlere oynama kokusu var! Bu hatalı formül kulüplerin tepe takla olmasında, en önemli nedendir diye düşünürüm. Eğer birinci T bu denli önemliyse, Çin her platformda Dünya şampiyonluğunu yakalamalı, Hindistan da zirvede olmalı. Tatanga’ larıyla ünlü Sakaryaspor’da yıllardır üçüncü ve ikinci liglerde debeleneceğine, Süper Ligde olmalı. Göztepe geçmişte ne diye dip yaptı ?

TFF ve kulüp yöneticilerinin akıllarını başa toplayıp, futbolun gerçek değerlerini düşünmeleri zamanıdır. Makro analiz ve doğru tespit yeteneği hamili yönetici ve profesyonellerin devreye girmesi şart.

Haberin Devamı

Taraftara yalakalık bağımlısı yöneticilerin, kulüplerimizi getirdiği çıkmaz ortada. Bünyelere girmiş virüsler de, herkes tarafından tanınmakta! Zihinler pozitif yönde değişmeli daha dürüst, daha realist ve doğru bir ortam ya kurulmalı. Ya da kurulmalı!

Başarının olmazsa olmazı öncelikle asla vaz geçilemeyecek, camia ve kulüp değerleridir. Yönetim, iyi bir takım, iyi bir teknik ekip sırasıyla gelir. Taraftar yapısı da; mevcut kurumsal değerlerin en sonunda, bir önemli katkı olarak değerlendirilmelidir.

Yusuf Günay; meseleye çağdaş pencereden bakmalı ve doğru bir formül üretmeli!

Galatasaray camiası ve kulübü; başarı ivmesinde zirveyi yakalamış, pik konumunda yatay seyir sürecine geçmiştir. Yeni bir jeolatik çağa adım atma döneminde Galatasaray genetiğine uygun, geleneksel eko sistem korunmalı. Farklı uydurmalara, gerek yok !

YORUM YAZ