MENÜ

Fener artık zor tutulur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fener’e sanki sihirli bir değnek değdi.
Gençlerbirliği maçında Niang’ın attığı üçüncü golden sonra Aykut hocaya dikkat ettiniz mi?
Yerinden öyle bir fırladı ki şaşırmadım desem yalan olur. “Gol” diye haykırdı! Güldü ve sonra da alkış tuttu. Daha önceleri bu gibi olaylara aşırı tepki vermeyen ve suratındaki ifadeyi değiştirmeyen hocadaki bu değişim futbolcuları da etkiliyor dersem abartmış olmam herhalde.
Aykut hocadaki bu değişimin yanı sıra, Başkan Aziz Yıldırım da artık olaylara başka gözle bakıyor. Futbolculara karşı daha sevecen daha hoşgörülü. Onlara bir baba gibi yaklaşıyor. Gençlerbirliği maçının devre arasında 2-2’nin şokunu yaşayan futbolculara, “Haydi çocuklar, başarabilirsiniz. Daha iyi mücadele edin” diye yaptığı konuşma, onların da, “Merak etme başkan” diye karşılık vermesi Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda artık daha güvenli adımlar attığını gösteriyor.
Trabzonspor ligin ilk yarısını 9 puan önde bitirdiği zaman, “Artık zor tutulurlar” diye yorumlar yapılıyordu. Şimdi tam tersi oldu. Lider Fener’le, Trabzon’un puanları eşit, ama bana göre artık Fener bir adım önde...

Kongre olursa Polat kazanamaz

Galatasaray’da ilginç olaylar yaşanıyor...
Kulislerde konuşulanlar şunlar:
Mali kongre öncesi imzacıların ağır topları Polat’a diyeceklermiş ki;
“Başkan imzalar tamam. Biz bunları ortaya çıkarmayalım. Sen de kongre kararı al. İstersen yeniden aday ol...”
Polat ‘hayır’ derse o zaman mali kongrede, “Yönetim idari yönden ibra edilmesin” yolundaki imzalar kongre başkanlığına sunulacakmış.
Aslında imzaları toplayanlar bu işin mahkemelere düşmesini istemiyor. Bu işin kavgasız gürültüsüz olmasından yanalar.
Polat, kongreye ‘evet’ derse ve aday olursa kazanır mı?
Buna da ‘hayır’ diyenler çoğunlukta...
Baksanıza, taraftarlar bile Polat ve arkadaşlarına, “İstifa da bir hizmettir” diye
tribünlere pankart asarak göndermelerde bulunuyor ve “İstifa etmeyen Fener’li olsun” diye tezahürat yapıyor..
Polat’ın tam beş kez, “Bırak, istifa edeyim başkan” diye yanına giden Adnan Sezgin’e, ‘altıncı’ istekte “Evet” demesi de oldukça manidar...
Başkana sormadan transferleri Adnan Sezgin mi yaptı?
Hayır...
Galatasaray Takımı’nı Adnan Sezgin mi çalıştırıyordu?
Hayır...
Maç kadrosunu Adnan Sezgin mi yapıyordu?
Yine hayır!
Bakın başarısızlığın baş mimarı Hagi’nin, Sezgin görevi bırakınca kılı kıpırdadı mı?..
‘Adam gibi adamdır Adnan Sezgin’. Nedendir bilinmez, Galatasaray’da ‘günah keçisi’ ilan edildi.
Hayret ettiğim bir şey var o da, Sezgin’in istifasından sonra, Polat’ın söyledikleri;
“Neler demediler ki. Ayıptır. Bu nasıl dünya? Adam, Galatasaray için son ana kadar çalıştı. Misimoviç’in kalması bize 15 milyon külfet getirtecekti. Bizi ondan kurtardı”.
Laf ola beri gel...
Sözün kısası;
Adnan Polat, kongre yapılsın veya yapılmasın, yolunda karar alabilir. Yapılmasın derse görünen o ki bu kaos devam eder ve ortalık hep kaynar. Yönetim şu anda Polat tarafından afaroz edilen Helvacı, Eşkinat ve Yalçınkaya ile sancılı bir şekilde yola devam ediyor.
Ama nereye kadar?
Şu anda Ünal Aysal’ın başkanlığında kurulması düşünülen Galatasaray yönetim kuruluna girecek isimlerin arasında Adnan Öztürk, Faruk Süren, Ali Dürüst’ün bulunması, hele hele İnan Kıraç’ın, Polat’dan randevu isteyip, görevi bırakması önerisinde bulunacağını söylemesi, iktidarı iyice gerdi.

Arda’ya ayıp ettiler


Bazı taraftarların Galatasaray’ın kupaya veda etmesinden sonra öfkelerini Arda’dan çıkarmalarını anlayamadım.
“Fener’e git Arda. Fener’li abine git Arda!”
Türk futboluna son yıllarda o’nun gibi bir yıldız geldi mi?
Avrupa’nın kalburüstü kulüplerinin gözü onda. Türkiye’de tüm kulüplerin hocalarının “Ah bizde oynasa...” diye iç geçirdiği bu süper adama yapılan muameleye bakın...
Canın istediği zaman bağrına basacaksın, “Ondan büyüğü yok” diye sağda solda hava atacaksın. Adam sakat oynayamıyor. Sonra da sinirini Arda’dan çıkaracaksın. Arda’sız Galatasaray’ın ne olduğunu herkes gördü.
Bu yüzden ben “Biraz ayıp olmadı mı?” demiyorum.
Arda’ya “Çok ayıp ettiniz!” diyorum.

Mete Düren doğru söylüyor

Herkes, hakem Tolga Özkalfa’yı eleştirirken ve yenilgiye kılıf ararken, Beşiktaş basın sözcüsü Mete Düren bakın ne dedi;
“Hakemden çok kendimizi eleştirmeliyiz”
Doğru mu doğru...
Sen derbide şampiyonluğa oynayan Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçiyorsun, rakibin 10 kişi kalmış... Herkes gollerin arkası gelecek diye beklerken, teslim bayrağını çeken taraf oluyorsun.
Bu maça kadar Schuster’i eleştirenler arasında ben de vardım. Ancak, Trabzon karşısında alınan yenilgide hocanın bir gram suçunun olduğuna inanmıyorum.
Milyonlarca Euro harcandı. Ünlü isimlerden muhteşem bir kadro yaratıldı. Şimdi son umut Ziraat Türkiye kupası... Kazanırsan ne ala. Kaybedersen seneye sil baştan... Beşiktaş’ın puan cetvelindeki yeri bu değil. Kazanılacak kupa her şeyi unutturur.

Şener, Özkalfa’nın reklamını yaptı


Trabzonspor’un güleç yüzlü başkanı Sadri Şener, neye dayanarak söyledi anlayamadım ama “Türkiye’nin dörtte üçü Trabzonspor’un şampiyonluğunu istiyor“ dedi ve ardından, “Çoğunluğun istediği olsun” eklemesini yaptı. Biz, Şener’i mühendis biliyorduk. Meğer istatistikçi yönü de varmış. Onu da öğrenmiş olduk. Şener, inceden inceye Beşiktaş maçının hakemi Tolga Özkalfa’ya dokundurdu. Ancak, Kalfa’nın da iyi reklamını yaptı..
Hakem Tolga Özkalfa hakkında görüşleri sorulduğunda “Tanıdığım çok iyi bir diş hekimi” dedi. Bu konuşması televizyonlarda çıktı.
Tüm basın da yazdı. Bundan büyük reklam olur mu? Tolga Özkalfa’nın işleri artık ikiye katlanır sanırım. Hayırlı işler hocam...

YORUM YAZ