MENÜ

Hollanda büyük değil

Abone Ol Google News

Maça çıkan ilk 11 size göre yerinde miydi?

Haberin Devamı

Tercihler her zaman tartışılır, ama orta sahası bir fazla adamla olacak bir milli takımın özellikle ikinci 45'teki değişiklikten sonra etkili olacağını yaşadık. Burak gibi bir adamı kulübüden sokmak daha avantajlı olabilirdi. Neticede bu grupta oynadığımız maçlarda çok net görünen bir şey var ki, maçlara başladığımızdan bugüne, rakipleri ve kendimizi iyi değerlendirebilseydik, bu gruptan -biraz iddialı olacak ama- Hollanda kadar iddialı çıkabilirdik. Bugün ortaya koyulan futbola baktığınız zaman, bunun uzak bir ihtimal olmadığı gün gibi aşikar.

Çok kolay gol yiyoruz

İlk golde organizasyon kopukluğu vardı. Topa mı gideceğiz, adama mı gideceğiz karar veremedik. Volkan'ın da anlık tereddütü oldu. Bunlar dünyanın her yerinde, ister milli maç ister lig maçı olsun son derece tehlikeli toplardır. Eğer takım olarak birinci hedefinin bu topları sektirmemek olduğunu bilirsen sorun kalmaz. Defansı bu topu kesmesi lazımdı. Kaleci için de çok zor bir top. Vuramazsan, kaleciye tek hamlede karar verme şansı bırakıyorsun. Volkan da bunu yaşadı.

Haberin Devamı

Fazla mı umutlandık?

Gene başa geleceğim. Bu maç Hollanda'nın bence çok büyük bir takım olmadığının çok açık bir göstergesi. Kaçan goller, sadece kaçıranları değil, takım arkadaşlarını da psikolojik olarak geriye düşürüyor, umutsuzluğa sevk ediyor. Keza tribünleri de öyle. Hollanda bizden fazla gol pozisyonuna girdi dersek, tutarlı tarafı var mı ? Asla yok. 2. golde Sneijder'ın bir vuruş kalitesi olduğunu kabul edersek, bizim bu kadar pozisyonda vuruş kalitesizliğimizden söz etmek mümkün. Yani bir gol maçın şeklini değiştirebilirdi. Bambaşka bir tablo çıkartabilirdi.

Özetle ne dersiniz?

Kısacası yazık bir akşam yaşadık. Maçtan önce de duygularımız maçı kazansak gideriz diyeydi. Nitekim senaryoların hiçbiri tutmadı. Sen kazan, rakip isterse 15 tane atsın. Bu gece bayramın 1. gününü dünyanın en keyifli günü olarak geçirmek varken, şimdi üzüntü ve başağrısı ile geçiriyoruz. Bayramı yaşamak da mümkündü. Neyse geçmiş olsun.

YORUM YAZ