MENÜ

Hollanda'daki maç lideri belirler

Abone Ol Google News

Avrupa’nın bir numaralı santrforu olmaya doğru hızlı adımlarla ilerleyen Erling Haaland’ın, henüz 20 yaşında olmasına karşın adının Real Madrid ile anılması ister istemez rakiplerinde çekince hatta korku yaratıyor. Ancak bir futbolcunun üst düzey oyunlar ya da liglerde tek başına fazla anlam ifade etmemesinin örneği de yine Norveç ulusal takımında görülebilir.

Haberin Devamı

Sörloth bizim ligimizin gol kralıydı ancak Leipzig’de kadroya bile giremiyor. Onun böyle olacağı Trabzon’dan yola çıkışından belliydi. Bizim ligimizin savunma oyuncularını kuvvetiyle dağıtırken, Almanya liginde kendisinden daha kuvvetli savunmacılar bulunca soluğu kulübede aldı doğal olarak. Hiç kuşku yok ki üst düzey ligler için kuvvetli olmak önemlidir ama sadece kuvvet de yetmiyor.

Haaland-Sörloth ikilisini etkisiz kılmak yeterli gibi görünse de Milli takımımızın oynadığı kaliteli futbol karşısında Norveçliler sıradan bir takım gibi göründü. Onların iyi futbolculara sahip olduğu kuşku götürmez. Ulusal takım üçüncü bölgede çok başarılı bir şekilde rakibe baskı yapınca onlar savunmada top dolaştırmak zorunda kaldılar. Bu, yan ve geri paslar topla oynama avantajını onlara verirken, ileride bel bağladıkları ikiliyi topla buluşturmak için alan ve zaman bulamadılar.

Haberin Devamı

Norveç’in ileri ikilisinin son derece başarısız görünmelerinin bir nedeni de Ulusal takımın oyun anlayışı ile ilişkiliydi. Messi bile “ben tek başıma hiçbir şey değilim, başarımı arkadaşlarıma borçluyum” diyebiliyorsa, Haaland’a giden yollar kesilirse, top ona gitmez, topsuz da fazla bir işe yaramaz! Orta alan oyuncuları ile desteklenen bekler orta yapılmasına engel olunca rakibin silahları etkisiz hale geldi.

Üst üste alınan iki galibiyet gösterdi ki grupta Türkiye ve Hollanda düzeyinde başka takım yok. Tam anlamıyla izlemediğim halde, genlerinde Yugoslavya futbol geleneği olan Karadağ bile Norveç’in üzerine çıkabilir. Hollanda ile deplasmanda oynanacak karşılaşma grup liderini belli edecek büyük olasılıkla…

YORUM YAZ