MENÜ

Güneş hatasından dönünce...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alanımızda, mesleğimizde ne denli uzmanlaşsak da hata yapabiliriz. Bu, insanlık durumuyla ilgilidir. Hata yapmak doğamızda olduğuna göre, önemli olan hatamızı çabuk görüp gidermenin yollarını bulmaktır. Şenol Güneş'in alana çıkarttığı 11'de de birçok hata vardı.

"Kafa golü nasıl atılır?" konusunda ders verecek bir vuruş yapsa da Vida ile Tosic'i yan yana oynatmak hataydı. Üstelik Vida, Fenerbahçe'nin Fernandao ile açık ofsayt durumda attığı golde de derslik hareket etmesine karşın... Eğer kaleniz tehlikeli bir atak ile karşı karşıya ise, kaleciniz de ileri çıkmışsa, stoperlerden biri kalenin diğeri ise kalecinin güvenliğini almak zorundadır. Vida, Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuna engel olmak için, futbol bilgisini kullanıp kaleyi korumaya çalıştı. Biraz dikkat etse golü de kurtarıyordu. BU doğrularına karşın henüz Beşiktaş 11'inin direk oyuncusu değil.

Vida-Tosic ikilisiyle maçın gidişatının değişmeyeceğini Şenol Güneş gördü. Medel'i stopere çekip, Tosic'i sol beke kaydırıp, Adriano'yu ise orta alana kaydırıp, boğuşan orta alandan, oyun yapıcı orta alana geçiş yapıldı. Maçın da takımların da yazgısı bu değişikliklerden sonra terse döndü. Medel Fenerbahçe'nin ikinci golünü çabukluğu ve oyun bilgisiyle kalenin güvenlğini alıp kurtardı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş belki de profesyonel dönemde hiç görülmedik bir şekilde Fenerbahçe'yi kalesinin önüne hapsetti.

Şenol Güneş başlangıçtaki hataların kendi başına ne işler açacağını, Vagner Love'un "iş görmez" oyununu da farketti. Love konusunda benim anlamadığım hatta kimsenin beni ikna edemeyeceği bir gerçek var. Brezilyalı forvet, Aytemiz Alanyaspor'da ya düşmemek ya da "düşme hattının üzerinde bir yer tutmak" amacıyla mücadele ediyordu. Yaşı 35'e merdven dayamış bu oyuncuyu, Beşiktaş gibi "her maçını final" havasında oynayan bir takıma nasıl transfer edilir? Hadi edildi, "Negredo'ya bir şey olursa yedekte dursun" mantığıyla kulübede tutarsınız.

Negredo ile Vagner Love neye göre kıyaslanıp Brezilyalı sahaya sürülüyor? Benim bu seçime aklım ermiyor, eren varsa da yazsın, okuyup, öğrenelim. Negredo'nun büyük bir sanrtfor olduğunu görmek için sonradan oyuna girip Quaresma'ya iki asist yapması mı gerekiyordu? Maçtan sonra gazetelere bakıp bazı yorumcuları okuduğumda "kahraman yaratma" anlayışımızda bir ortalama tutturmak bir yana daha da depreştiğini, azgınlaştığını gördüm.

Quaresma yılda bir ile 4 gol ortalaması ile oynayan bir forvet. İkisini, Negredo'nun ustalığı, Fenerbahçe kalecisinin acemilği sonucunda attı. Bundan sonra en az beş maç Quaresma'dan verim alabilirseniz aşk olsun! Üsteliki Cüneyt Çakır'ın son derece kötü yönetimi sayesinde kırmızı karttan da kurtuldu. Bilerek, tasarlayarak Valbuena'ya arkadan yaptığı girişime mahalle arasında hakemlik yapanlar bile kırmızı kartı gösterirdi.

Küçük bir not da Aykut Kocaman için... Sevgili Hocam, maçın ikinci yarısında Beşiktaş kalecine gidemeyen bir Fenerbahçe'de Fernandao ne işe yarar?

YORUM YAZ