MENÜ

Caner Erkin'den lider olursa…

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de Erol Bulut-Emre Belözoğlu değişikliği yapıldıktan sonra Belözoğlu’na bel bağlayıp ondan çok şey bekleyenlerin yanılgısı teknik direktörlük mesleğinin ne olduğuna ilişkin köklü bilgileri olmadığıdır kanımca.

Haberin Devamı

Gerçek bir teknik direktör olmak için çoğunlukla bir ömür bile yetmiyor. Fatih Terim’in ve Şenol Güneş’in neler yaptığını, ne durumlara düştüklerini son iki hafta içinde birlikte gördük.

Futbol kariyerinin büyük olması, büyük hocalarla çalışması bazen avantaj sağlayabilir. Ancak o dönemlerde Emre Belözoğlu sadece bir futbolcudur ve kendinden sorumludur. Kendinden sorumlu iken etrafında nelerin olup bittiğine dikkat kesilen futbolcular sıra dışıdır.

Belezoğlu futbolu bıraktığı yerden işe başlayamaz!

Evet, Belözoğlu sıra dışı bir futbolcuydu. Ancak koşullar farklılaştı. Futbolu bıraktığı yerden işe başlayamaz. Diyalektik düşünceyi nefis bir biçimde özetleyen Charles Bukowski’nin dediği gibi “Bıraktığın yerden başlamak diye bir şey yoktur, çünkü ya bıraktıkların orda değildir ya da bıraktığın gibi değildir.”

Haberin Devamı

Takımdan sorumlu olmak bambaşka değerler gerektirir ki, Belözoğlu bu değerleri ortaya koyacak, onları birlikte olduğu futbolcularla paylaşıp test etmek olanağını ilk kez şu günlerde yaşamaktadır.

Doğaldır ki, teknik direktörlük konusunda hiçbir deneyimi olmayan, daha önce de değindiğim gibi, profesyonel futbolculuğu döneminde üç-beş çocuğu karşısına alıp onlara futbola ilişkin bir takım değerleri anlatmamış olan birinin yeni görevinde futbolcularının insafına sığınmaktan başka çaresi yoktur!

Belözoğlu futbolcuların insafına sığınmış durumda

Önünde zamanı olsa deneme yanılma yöntemiyle bu çaresizliğin üstesinden gelebilir. Aslında daha önce hamle yapılsaydı bu uzun lig maratonunda deneme ve değişikliklerini de yapabilirdi. Ne var ki, şimdi çok geç ve sahadaki uygulamaların bizlere yansımalarını gördükçe Emre Belözoğlu’nun futbolculara teslim olduğunu söyleyebiliriz.

Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlük konusunda Caner Erkin’den daha fazla bilgisi olduğunu kim söyleyebilir, bunu kanıtlamanın bir yolu var mı? Teknik direktörlük bu denli kolaysa belge almak için konulan onca kurs ve seminere ne gerek var?

Belözoğlu’nun yetersizliğini futbolcular biliyor!

O eğitim etkinliklerine bir de yılların deneyiminin eklenmesi gerekiyor. Bu durumu bütün futbolcular biliyor ve onun içindir ki Caner Erkin kendiliğinden takımın lideri konumuna geldi. Belezoğlu Caner’e “sen şunu yanlış yapıyorsun” diyebilir mi?

Söylediği an Caner elini sakalına götürüp bıyık altından tebessüm edecektir ki, onun da ne anlama geleceğini orada bulunan herkes bilir.

Eskiden de başına buyruk oynardı ama son zamanlarda bu tutumunu abarttı. Taçlar, köşe vuruşları ve duran toplarda topun başında hep Caner…

Caner’e istediği gibi davranmasını kim söylüyor?

İki haftadır bazen, Fenerbahçe’nin ataklarını organize etmek anlamında on numara pozisyonuna ve hatta sağ kanada kadar bile gidebiliyor. Sol ayağıyla top ortalamanın dışında önemli bir özelliği olmayan Caner Erkin’e sahada istediği gibi davranma imkanını kim veriyor?

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu soyunma odasında ona bu şekilde oynamasını mı söylüyor? Söylüyorsa, teknik direktörlük konusunda alfabenin ilk harfine bile gelememiş demektir.

Ne denli etkili olursa olsun bir oyuncu yüz metrenin üzerinde bir mesafeyi kat edip, yerini boş bırakarak, ters taraftan köşe vuruşu kullanmaya gönderilmez.

Bu denli çok transfer yapan Fenerbahçe’de topu ceza alanının içine doğru gönderecek oyuncu mu yok? Üstelik Emre Belözoğlu’nın yenilik diyebileceğimiz tek kıpırtısının, bazı köşe vuruşlarının paslaşarak yapıldığı bir durumda…

YORUM YAZ