MENÜ

Semih formayı nasıl kapar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Neydi Zico’nun en önemli gönderilme nedeni; Disiplin zaafiyeti. Neydi Aragones’in getirilme nedeni; Disiplini. Başkan Aziz Yıldırım, hayatında ilk kez tam istediği tarzda bir hocayla çalışacağını üstüne basa basa söylemişti imza töreninde.
Ne demiş atalarımız; ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.
Bakalım biz de... Kazım oyundan alınınca formasını yere fırlatıp, Aragones’e doğru söyleniyor. Disiplinli Dede ne yapıyor? Hiiiçç... Bir hafta sonra Kazım yine 11’de. Bir başka maç... Bu kez oyundan alınan Deivid. O da söylene söylene kenara geliyor. Sonra? Deivid yine kadroda. Bir başka maç... Oyundan alınıp tepki gösteren Uğur... Sonuç aynı. Bir diğer maç; başrolde Alex. Tavır yine aynı; söylene söylene kenara geliyor, yerine otururken İspanyol hocanın yüzüne bile bakmıyor. Basın toplantısında, Alex’in tam hazır olmadığını söyleyen Aragones, kupada kendisini kadroya almıyor; Gaziantep maçında Kaptan yine takımının başında.
Yani hocaya tepkisini koyan, fırçasını atan formayı kapıyor. Fırçasını atmayan bir tek Semih var formayı hakedip de giyemeyenler arasında. Onun da durumu malum... Eee, fırçanı atmazsan, yersin kesiği...
Bu, disiplinli (!) Aragones’in takımında olanlar.
Pekii, disiplinsiz (!) Zico’nun takımında durum neydi?
Aynı görüntü onun döneminde de yaşandı... Oyundan alınan Uğur, el-kol hareketleriyle tepkisini ortaya koymuştu hocasına karşı. Sonra ne oldu? Disiplinsiz (!) Zico, oyuncusunu kolundan çekip, tercüman aracılığıyla kendisini neden oyundan aldığını anlattı bir baba nasihatıyla. O konuştukça öfkesi kaybolan Uğur, özür dileyen bir yüz ifadesiyle soyunma odasının yolunu tuttu.
Bu, Zico’ya karşı konulan ilk ve son tepkiydi... Disiplinsiz (!) Zico’ya karşı.
Gelelim işin bir başka boyutuna...
Disiplinli, otoriter, kimseye işini karıştırmayan Aragones, bir maç sonrası diyor ki; “Devre arası transferleri işe yaramaz. Kesinlikle transfer istemiyorum.”
Yanıt anında geliyor yönetimden: “Hayır, transfer yapacağız...” Ve yapıyorlar. Aragones mi? Çaresiz, boynunu eğip kabul ediyor yapılanları.
Dönelim geriye... Başkan Aziz Yıldırım bir maç sonrası soyunma odasına girmeye kalkıyor. Zico’nun aynı zamanda kardeşi olan antrenör Edu, “Giremezsiniz” diye tavrını koyuyor. Sonuçta Başkan, Aziz Yıldırım olduğu için görevine son veriliyor... Sezon sonuna kadar bu durumu kabul eden Zico, yeni sözleşme için kardeşinin gö-revine dönmesini şart koşuyor. Ve bilinen nokta; Onun da görevine son veriliyor.
Benim kafam karıştı şimdi; Disiplinli, taviz vermeyen, otoriter hoca hangisi bunların.

YORUM YAZ