MENÜ

Sarıyı görünce kırmızıya dön!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bugünkü maçta kırmızı kart görmek serbest! Hatta ceza sınırında bulunan Roberto Carlos, Güiza ve Ali Bilgin’e sarı kart görmeleri durumunda kesinlikle şart! Biliyorum şimdi, “Bu adam delirmiş olmalı” diye düşünüyor birçoğunuz. Oysa aklım hiç olmadığı kadar yerinde. Bunda da futbolumuzu yönetenlerin payı büyük!
Biliyorsunuz, bu sezon ilk yarının son maçı oynanmadan tatile girecek ligimiz. Futbolu yönetenler öyle uygun gördü. Yani Fenerbahçe ile Trabzon, ikinci yarıda iki kez karşı karşıya gelecek. Bugünkü maçta kırmızı kart görenlerle, ceza sınırında olup sararanlar, Trabzon maçı normal zamanda oynansa, forma giyemeyecekti. Ama sağolsun federasyon sayesinde bu durum ortadan kalktı. Çünkü arada tam 3 kupa maçı var. Yani 3 maç ceza alacak bir hareket yapsanız bile, Trabzon’a karşı oynamama şansınız yok Fenerbahçeli bir futbolcu olarak. Hadi kimse kırmızı görmedi diyelim. Ama ceza sınırında 3 oyuncusu var Kanarya’nın. Bunlar sarı kart görmeleri durumunda ligde cezalı duruma düşecek ve Trabzon’a karşı forma giyemeyecek. Ama ikinci sarıdan (veya direkt) kırmızı görmeleri halinde, cezalarını kupada çekecekleri için bu önemli maçta takımdaki yerlerini alabilecek. Yani uyanık olan, sarı gördüğü anda ne yapar eder, bunu kırmızıya dönüştürür. (Aynı şey Trabzonlu oyuncular için söz konusu kuşkusuz)
İşin bir diğer boyutu ise transfer. Biliyorsunuz, devre arasında transfer var. Lig normal seyrinde gitse, iki takım da (tüm diğerleri gibi) şu anki kadrolarıyla oynayacaktı. Ama şimdi sıkıntısı olan kadrosunu takviye edecek ve öyle çıkacak rakibinin karşısına.
Bir başka ve önemli konu sakatlar. Fenerbahçe-Trabzon normal zamanda oynasa Semih forma giyemeyecekti sakatlığı nedeniyle. Ki bu, çok önemli bir eksikti Fenerbahçe için. Ama golcü oyuncu, büyük olasılıkla (2. yarıdaki ilk maçta demek mi gerek bilmiyorum) takımındaki yerini alacak. Yani Kanarya için artı bir güç demek bu.
Bir başka boyut ise takımların formu. Bazı takımlar sonradan form yakaladı, bazıları baştan. Bazıları da inişli-çıkışlı bir grafik çizdi. Fenerbahçe ile Trabzon’un şu anki form durumlarıyla, devre arası hazırlığından sonraki form durumlarının aynı olacağını söylemek akıl kârı olmasa gerek.
Pekii, bu gariplik niye? Yabancılar Noel tatiline çıkacak diye. (Hiç aksini iddia etmesin kimse) Kabul de, bizim futbolcumuzun günahı ne ki, ailesiyle, sevenleriyle bayramlaşmak varken, bayramda (bazen ilk gün) maça çıkıyor? Evet beyler, yanıt lütfen...

YORUM YAZ