MENÜ

'Saf'ız dedikse!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllar önce Sakaryaspor’un bir maçına gitmiştim. O günkü rakipleri olmamasına karşın, Sakaryalı taraftarların tek uğraşı Beşiktaş’tı. Neredeyse hiç susmadan küfürlü sloganlarla Siyah-Beyazlılar’ın kulaklarını çınlatmıştı Sakaryalılar. Dakikalarca süren tezahürat, hakem üçlüsü sahaya çıktığı anda bıçak gibi kesilmiş ve bitiş düdüğüne kadar bir daha ne Beşiktaş’ın adı anılmış, ne de küfür edilmişti.
“Uyanıklık yapıyorlar ama hakem duymasa da, gözlemciler, maçtan önce küfür edildiğini rapor eder ve Sakaryaspor ceza alır” diye düşünmüştüm. Çok ‘saf’mışım!
Evet, kabul ediyorum ‘saf’ım ama ne mutlu bana ki, bu konuda yalnız değilim. Anladım ki, spor basınındaki herkes benimle aynı ‘saf’ta! Beşiktaş-Denizlispor maçının ertesi günü neredeyse tüm gazetelerde, “Topluca edilen küfürler nedeniyle Beşiktaş’ın sahasının kapatılacağı” veya, “Seyircisiz oynama cezası verileceği” haberleri vardı. Sizi gidi ‘saf’lar sizi!
Evet, Beşiktaş taraftarı, özellikle Zapotocny’nin atılmasından sonra topluca küfür etmişti maç bitene kadar. Ama bunu öyle güzel ayarlamıştı ki, takımı seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası almaktan kurtulmuştu. Nasıl mı? Küfüre başlamış, 90 saniye dolmadan kesmiş, bir nefes molası (!) alarak yeniden başlamıştı. Bunu ben demiyorum, PFDK diyor; “Ceza şartı olarak küfürlü tezahüratın süreklilik arzetmesi ve bir defasında en az 90 saniye sürmesi kıstasının Beşiktaş-Denizli maçı için geçerli olmadığına...”
Yani Beşiktaşlı taraftarlar, hem rahatça küfürlerini edip içlerini döktüler hem de takımlarının “saha kapatma” veya “seyircisiz oynama” cezası almasını önlediler. Bize de PFDK ile elele güzel bir gol attılar! Gel de kutlama; Federasyon ve yan kurullarını bizden iyi tanıdıkları için. Çok samimiyim. Ohh olsun bize!..
***
Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinde dün bir haber vardı. Askerde iki ayağını kaybeden Murat Dural isimli taraftar, Alex’in ayak kalıplarıyla yürümek istediğini söylemiş ve talebi uygun bulunmuştu. Sambacı, ayak kalıbı ölçülerini verecek, Murat da bu ölçülerle yapılacak protez ayakları giyecekti.
Haber dün girilmiş ancak bir gün öncesinin tarihi atılmıştı. Çünkü haber, daha önce bir gazeteye uçurulmuş ve dün kullanılmıştı. Yani demek istiyorlardı ki, “Biz haberi perşembe günü girdik. Siz de alıp kullansaydınız.”
Tamam, “safız” dedik ama o kadar da değil!..

YORUM YAZ