MENÜ

'Dil'bilgini eşek arısı soksun!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Kulübü, Fanatik’i “Yalanlanıyorsa doğrudur” haberi (Resmi sitede transfer haberleri yalanlanan isimlerin, daha sonra alındığını yazmıştık) nedeniyle kınayıp, “Transfer Spekülasyonları” adlı bölümün haksız eleştirilere uğradığını iddia etmiş.

Haberin Devamı

Efendim, neymiş? Bir haberi teyit etmemenin, onu yalanlamak anlamına gelmediğini kavrayamamışız. Vay canına!

En çarpıcı bölüm ise sonu. Şöyle diyor? “Türkçe yazılanları anlayabilmek ve dilbilgisi bazındaki eksikleri nedeniyle...”

“Anlayabilmek ..... eksikliği” değil, “anlayabilme eksikliği”. Anlayabildin mi “Türkçe yazılanları anlayan ve dil bilgisi tam” çok bilmiş!

Teyit etmemek, yalanlama anlamına gelmiyormuş. Öyle mi? O zaman, “spekülasyon” ne demekmiş, TDK Sözlük’e bakalım hep birlikte: 1- Vurgunculuk, 2-Saptırma, 3- (Felsefi anlamda) Kurgu...

Belki, Türkçe anlama yeteneğiniz kıttır, izah edeyim; “Transfer Spekülasyonları” demek, “saptırılmış, kurgulanmış transferler” anlamına geliyor, çok bilmişler! “Kurgulanmış, saptırılmış transfer” dediğiniz Emenike, Serdar Kesimal, Orhan Şam’ı transfer etmek ne oluyor pekii! Hem de Emenike’yi aldığınızı, “Kurgulanmış, saptırılmış transfer” dediğiniz gün ilan etmek!!

Haberin Devamı

* * *

Yaşamını “etik” değerlere adamış, kardeşi Hakan Can ile birlikte yılllarca Fanatik’te ‘Fanetik’ sayfasını hazırlamış, bu çalışmaları nedeniyle Dünya Fair Play Konseyi tarafından büyük ödüle layık görülmüş sevgili Cem Can’ı yitirdik önceki gün. Biliyorum, her ölüm erkendir ama seninki çok erken oldu be Cem... Nur içinde yat sevgili kardeşim. Senin, ailenin, sevgili Hakan Can’ın, hepimizin başı sağolsun.

YORUM YAZ