MENÜ

'Birinden duydum' deseydi belki!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakan Bilal Kutlualp, “Başkan bir gün bana telefonda kendisi söyledi ‘Anelka’yı satacağız’ dedi. ‘Nasıl satarız? Bu adamı alana kadar göbeğimiz çatladı’ dedim. Başkan bana, ‘Senin bilmediğin şeyler var. Bu adam Hooijdonk’tan da beter’ dedi. Yönetim seyirciyle diyaloğu iyi olan futbolcuyu sevmez” yerine, “Birinden duydum. Yıldırım böyle söylemiş” deseydi eğer, belki biraz inandırıcı olabilirdi. Ama “Bana telefonda kendisi söyledi” deyince, bütün her şey değişiyor. Nasıl mı? Şöyle; 27 Ocak 2005’te sözleşme imzalayan Anelka, 17 Ağustos 2006’da Fenerbahçe’den ayrıldı. Yani kaldığı süre 19 ay. O ayrılmadan 10 ay önce ise Hakan Bilal Kutlualp yönetimden istifa etmişti, 17 Ekim 2005’te. Tabii, bu istifanın öncesi de var. Mesleğin duayenlerinden Şansal Büyüka, ayrılığın sinyallerini daha mayıs ayındaki yazısında dile getirmişti. Bu, ayrılığın iyice su yüzüne çıktığı tarih. Yani ondan öncesi de var aslında. Hadi onu bir kenara bırakın. Resmi olarak etti mi size 15 ay. Yıldırım’ın kavgalı olduğu Kutlualp’e bu süre içinde telefon edip, böyle bir şeyden bahsetmesi mümkün olmadığına göre, kalıyor geriye Anelka’nın gelişinden sonraki 4 ay.

Sonra ne oluyor? Lig bitiyor, İngilizler ısrarla geri istemesine karşın Anelka Fenerbahçe’de. Devre arası oluyor, talipliler yine kapıda ama o Fenerbahçe’de. Bir lig daha bitiyor, taliplileri çoğalıyor ama Anelka yine Fenerbahçe’de. Hazırlık kampında da yer alan Fransız yıldız, ancak yeni sezon başlarken İngiltere’nin Bolton kulübüne satılıyor. Ve işte film de burada kopuyor. Adı Aziz Yıldırım olan bir başkan, gelişinden 3-4 ay sonra gıcık olduğu, “Hooijdonk’tan beter. Satacağım” dediği Anelka’ya kapıyı tam 15 ay sonra gösterecek öyle mi. Sayın Kutlualp, kusura bakmayın ama siz, Yıldırım’ı -o kadar birlikte mesai yapmanıza rağmen- hiç tanımamışsınız. Benim bildiğim Aziz Yıldırım, adı-sanı ne olursa olsun, böyle bir futbolcuyu zararına-kârına bakmadan anında kapının önüne koyardı.

Sahi, Yıldırım’a verdiğiniz yanıtta birçok şey söylemişsiniz de, Anelka’nın gönderilişinden 10 ay önce yönetimden ayrılmanız konusunda tek söz etmemişsiniz. Neden acaba!

YORUM YAZ