MENÜ

Alex ağzınla kuş tutsana!

Abone Ol Google News

Pekii, sık sık Hagi ile kıyaslanan Alex? Yine bazılarına göre futbolcu falan değilmiş. Haklı adamlar! Ne yapmış ki bu Alex... 7 sezondur terlettiği Sarı-Lacivertli forma altında ligde 199 maçta 111 (maç başına 0.618), toplamda 290 karşılaşmada 141 (maç başına 0.486) gol atabilmiş ancak! Ayrıca ligde 91, toplamda 115 asist yapabilmiş sadece! Bir kez gol kralı olmuş. (Türkiye Ligi’nde bunu başaran 4 yabancı futbolcu varmış). Bu sezon da ikincisine koşuyormuş. (Türkiye’de bu unvanı 2 kez alan yabancı futbolcu yokmuş). Fenerbahçe formasını resmi maçlarda en çok giyen ve gol atan yabancı futbolcu oymuş. Sarı-Lacivertli formayla Avrupa Kupaları’nda en çok oynayan ve gol atan futbolcuymuş. Türk takımlarının Avrupa Kupası maçlarında en çok oynayan ve gol atan yabancı futbolcusuymuş ayrıca. (Bak sen, Hagi’yi bile sollamış! Bilmiyordum vallahi). Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nda en çok forma giyen ve gol atan oyuncusuymuş. Teknik direktörü Aykut Kocaman’ın ardından Fenerbahçe’nin lig tarihinde en çok gol atan ikinci futbolcusuymuş. Önümüzdeki 8 maç ve ondan sonraki iki sezonda 30 gol daha atarsa (Ki bu hızla geçer bile) bu alanda da (utanmadan) zirveye o çıkacakmış. Forma giydiği tüm sezonlarda (7) asist ve golcülükte çift haneli rakamlara ulaşan yani double double yapan tek futbolcuymuş...

Haberin Devamı

Yıldız futbolcu yıldızları parlatır
Gördüğünüz gibi hepsi bu işte!.. Adam ağzıyla kuş tutmayı bile becerememiş daha! Gerçi onu da yapsa, bazıları “Ne var ki bunda. Kıçıyla tutsun da görelim bakalım” deyip, milleti kendilerine kıçıyla güldürürler ya, neyse... Bir şey daha var onun için söyledikleri; “Fenerbahçe kötü olduğu için iyi gözüküyor. İyi bir Fenerbahçe’de işi falan yok.” Hadi canım!!! Hangi yıldızın, yanında kazmalar varken yıldız olduğunu gördünüz siz. İyi futbolcu, yanındaki iyi futbolcunun yıldızını daha da parlatır beyler, söndürmez. Bilmem Rıdvan-Oğuz-Aykut örneği yeterli mi sizin için. Yetmedi mi???

Haberin Devamı

Diyorlar ki, “Hagi, Galatasaray’ı Avrupa Şampiyonu yaptı, Alex ne yaptı ki?” Pekii, kiminle yaptı? Taffarel gibi müthiş bir kaleci; onun hemen önünde Popescu gibi geriden oyun kurucu bir libero ve lider; Orta sahada 3 müthiş bücür Suat, Okan, Emre; Forvette Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük golcüsü Hakan Şükür’le...
Bazıları Alex düşmanlığını açık açık ortaya koyarken, bazıları da gerçekler karşısında çaresiz kalıp, yan yollara sapıyor; “Tamam iyi futbolcu, takıma çok şey verdi ama Fenerbahçe’nin Avrupa’da daha büyük hedeflere koşması için onunla yolların ayrılması gerek.”

Kimi istiyorsunuz söyleyin bakalım
Tamam kardeşim, gönderelim gitsin Alex’i. Giderken yanına İnter maçında rakip savunmacıları yerlerde süründürdükten sonra Deivid’e attırdığı harika golü; Samsunspor’a attığı muhteşem rövaşata golünü; Bir Beşiktaş derbisinde, darbe sonucu yere düşerken, 30 metre ilerideki Semih’e topu aktarıp, ardından yerden kalkarak, arkadaşının pasıyla attığı süper golü; Bir maçta kendisine pas verdikten sonra şutladığı top direği sıyırınca, insanların, “Bu gol olmalıydı ki, Alex, kendisine asist yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçmeliydi” deyişini; Birçok maçta attığı nefis frikik gollerini; Ceza alanı çevresindeki her serbest vuruş öncesi taraftarlara “penaltı kazandık” dedirten süper vuruşlarını; Kullandığı her duran topta taraftarların girdiği gol beklentisini; En son Galatasaray derbisinde Kazım’ın attığı golden sonra Fenerbahçe yedek kulübesine yaptığı hareket sorulunca, “Ben olsam yapmazdım ama o yaptı. Ben Alex’im, o Kazım” diyerek verdiği dersi; Attığı ve attırdığı golleri de verelim. Madem Alex gitmeli ve yerine bir yıldız gelmeli. O yıldız da gelirken yanında Alex’in götürdüklerinin bir fazlasını getirmeli. Eee, Alex’ten büyük yıldız alacağız ya.... Evet beyler, var mı böyle birisi? Varsa yazın, Başkan Aziz Yıldırım da hemen transfer etsin. Bilirsiniz, kaçırmaz böyle yıldızları.

Haberin Devamı

Bırakın Alex’ten bir fazlasını, ondan azını yapanı bile bulamıyorsunuz değil mi... E be kardeşim, o zaman niye debelenip duruyorsunuz “Alex gitsin” diye. Yoksa sizin derdiniz başka mı!!!

YORUM YAZ