MENÜ

Zirvenin anahtarı kutsal rastlantı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

16 yaşında Arsene Wenger tarafından tercih edilip Arsenal’e alınmış Hollanda U17 kaptanını, yokuş aşağı giden bir kariyerden, yeniden zirveye taşıyan Şenol Güneş oldu. ‘Oğuz Han’, onun yeniden parlattığı ilk sönmüş yıldız adayı değil. Ancak böyle giderse en çok hatırlananı, şaheseri olacak. İşin ilginç yanı bu durum bir sürpriz değil. Güneş’in imzayı attığı gün bu sayfalarda, Oğuzhan’ın nihayet star statüsüne zıplama şansına kavuştuğunu, İsmail’in ve diğer gençlerin de bu durumdan yararlanacağını yazmak beni büyük bir müneccim ya da futbol alimi yapmıyor. Bu, çok kolay bir tahmindi. Ve tutmaması da zordu.

Bu yetenek Bilic’te yoktu

Geçen yıl sezon sonuna doğru kulübede unutulan Oğuzhan bugün oyunun ruhunu veren lider rolünde. Hırvat hocanın hakkını yemeyelim, genç yıldız böyle bir zihin açıklığıyla performans gösteriyor olsa, kimse ona hayır diyemez ve kenarda oturtamazdı. Öte yandan Şenol Güneş’in bu konudaki büyük yeteneğinin de Bilic’te olmasını bekleyemeyiz.

Veli gelince roller değişecek

Bu birliktelik belki de hem Güneş, hem de ‘Oğuz Han’ için en doğru zamanlamayla geldi. Çoğu zaman işleri pek de yolunda gitmeyen bu ikili için kutsal bir rastlantı bu. Gomez’in oyunu değiştiren, savunmayı ihmal etmeyen santrfor performansı da buna yardım ediyor. Bu kadar da değil. Tolgay geldiğinde Oğuzhan belki santrfor arkasına geçip daha serbest olacak. Çünkü Sosa da ‘kanat oynayabilen bir oyun kurucu’ olarak transfer edilmişti.

Sporting depresyonu 3 gün sürdü

Fazlası var. Tek hedefin lig oluşu, Euro 2016 motivasyonu da Oğuzhan ve arkadaşları için pırıltılı ama yıpratıcı olmayan bir yolu işaret ediyor. Çünkü Beşiktaş elenmelerin en güzelini yaşadı. 5 maç iddiasıyla camiasına güven verdi. Sporting maçının depresyonu ise derbi zaferiyle sadece 3 gün sürdü ve bitti. Eğer kupayı kazanamayacaksan bu şekilde elenmek Şubat, Mart ya da Nisan’da elenmekten iyidir. Zira en az duygu dalgalanmasını bu şekilde yaşarsınız. Eksik kalan ve mutlak yapılması gereken bu olumlu ruh haliyle Tolga’nın kalbini kazanmak ya da kesin bir kaleci kararı vermek. Kartal’ın başka derdi yok.

YORUM YAZ