MENÜ

Zemin rezaleti

Abone Ol Google News

Lig standartlarının çok üzerinde bir mücadele, bir güç sarfiyatı vardı maçta. Her iki takımın hemen tüm oyuncularını bu özverili oyun için kutlamalı.

Haberin Devamı

Ancak şu da gerçek ki, böylesine bir mücadeleyi gerektirecek kalitenin yakınından bile geçemediler... Halbuki kadrolardaki isimlerden beklemeniz gereken farklı.

Bunun iki sebebi var. Teknik tercihler ve zemin...

Zaten mücadelenin büyük bölümü zeminleydi...

Muhtemelen Avrupa’nın en iyi statlarından biri olan Telekom Arena’nın, Afrika’da dahi göremeyeceğimiz kötülükteki zeminiydi mücadelenin asıl tarafı...

Riera’yı, Melo’yu, Muslera’yı, Selçuk’u almayı düşünmek ve bunu başarmak büyük iş... Tamam da, şu zemini şu halde bırakmak nasıl bir iş? Kimse milli takım filan demesin. 20 günde 2 maçı kaldıramayan Arena olur mu?

Bu stada bu zemin olmuyor. Sorumlusu kimse hesap versin.

Bursaspor’u iki yıl önce şampiyon yapan neydi? Bana kalırsa İnönü’de, Saracoğlu’nda çevirdikleri maçlar. Son maçın son saniyesine kadar inançla kovalamaları zaferi... Yerden kalkmayı bilen bir boksördü Bursa. Şimdi ilk aldığı yumrukta dağılan bir amatör gibi. Ertuğrul Sağlam bu kırılganlığı çözmeli önce. Bireysel ve takım olarak. Bana kalırsa bu kırılganlık takımın fazla geriye yaslanmasından kaynaklanıyor. Doğalarına ters bir oyun oynuyorlar. Bu oyunu hazmedemiyorlar.

Haberin Devamı

Özellikle ikinci yarıda Galatasaray savunmasının orta sahasından kopuşundan doğan kontralar buldular. Özellikle de Engin-Sercan değişikliğinden sonra. Ama çoğunlukla yanlış pas tercihleriyle Galatasaray’ın zaaflarından yararlanamadılar. Eski Bursaspor bunları affetmezdi. Zaten onları şampiyon yapan da buydu. Beraberlik sağlandıktan sonra baskıyı artırıp Galatasaray’ın boş orta sahasını iyice dağıtmamak ise sonları oldu. Geri çekilmek hataydı.

Galatasaray’ın ilk yarıda rakip alana yerleşebilmesi Terim’i sevindirmiş olmalı. Ancak hocanın 4-3-3 ısrarını anlamak mümkün değil. Baros-Elmander tehdidini kullanmamak acaba neden. Özellikle de içerde. Ve yine içerde oyunu genişletmek için şu ters ayaklı orta saha kanadı işinden vazgeçmek lazım. Galatasaray’ın baskıdan sonuç çıkarması ancak böyle olur...

YORUM YAZ