MENÜ

Yerliye yatırım fark yaratacak

Abone Ol Google News

Fatih Terim’in genel olarak söylediklerine katılmamak mümkün değil. Sadece itirazım maç günleri ile ilgili olabilir. Çünkü onun söylediği döngüyle sürekli aynı takımların maç yapması gerekir. Dolayısıyla takımlar bazen 3, bazen 4 günlük aralarla oynamak zorunda kalacaklar. Hocanın altını çizdiği psikolojik boyut ise çok önemli. Normal bir sezona tatil yaptıktan sonra 6-7 haftada hazırlanmakla bu aynı olmayacak. Özellikle yabancı oyuncular buradalarsa ülkelerine gitmek, ailelerini görmek isteyecekler, akılları orada olacak. Oradalarsa dönmek istemeyebilirler. Dolayısıyla yabancı oyuncu ağırlıklı takımların daha fazla zorlanması, odaklanma sorunu yaşaması muhtemel olacak. Yerli oyunculara yatırım yapanların kısa ve orta vadede öne çıkacağı bir süreç bizi bekliyor.

Haberin Devamı

Futbolu derinden etkileyebilir

Bunun geçici bir kriz olmaması da çok mümkün. 5 büyük lig dışındaki ülkelerde oynayan gelişmiş ülkelerin vatandaşı olan futbolcuların ülkelerine dönme ve orada yaşama eğilimine gitmeleri mümkün. Bu da futbolu derinden etkileyebilir. İşin psikolojik boyutunu tahmin etmek çok zor. Bu seyirci açısından da böyle. Bu iş bittiğinde insanlar bu yeni normale göre yaşamaya devam mı edecekler? Yoksa büyük bir rahatlama yaşayıp sokaklara dökülüp, seyahat edip, eğlenceye mi vuracaklar kendilerini? Bilmek zor. En zoru psikolojik boyut.

Haberin Devamı

Elitler ligi dizayn edilebilir

Futbolun nasıl oynanacağına gelirsek. Önce bilmemiz ve karar vermemiz gereken şu: Sadece bu sezon mu yeni bir dizayna ihtiyac duyulacak? Yoksa önümüzdeki sezon da mı konsantre bir yapıda olacak? Buna karar vermek için 2 temel konunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Bu sezon seyircisiz de olsa ne zaman başlayacak? Normale dönmemize yardımcı olacak aşı/ilaç ne zaman kullanılabilecek? Ben bu sezonla birlikte önümüzdeki sezonun da yeni ve sıkıştırılmış bir takvimle oynanabileceğini, belki ülke kupalarının oynanmayabileceğini düşünüyorum. Hatta Avrupa kupalarında gruplar olmadan bir sezon için sadece eleme maçları yapılabilir. Ya da UEFA tam tersi bir yola girip, elemeyle başlayıp 2 tane 4’lü grupla bir elitler ligi dizayn edebilir. Böylece Avrupa devlerinin sürekli birbiriyle oynadığı bir elitler ligi defakto hayatımıza girebilir. Bütün bu tabloda futbol açısından en endişe verici konu ise Ceferin’in dediği gibi bir bölünme ve birlikte hareket edememe. Bu, dev ligler dışında kalanları iflasa sürükleyebilir.

YORUM YAZ