MENÜ

Yeni Fenerbahçe modeli!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe savunma yapılanmasında gerçek anlamda ilerleme sağladı ve son 3 sezonun en iyi noktasında. Gustavo, Caner ve Gökhan’ın mevzuya hakimiyetleri Tisserand ve Lemos’un çabuk adaptasyonuna yardımcı oldu. 3. golden sonraki duygu patlamasının kenardaki Volkan Demirel’den, Erol Bulut’tan, Emre Belzöoğlu’ndan bağımsız olmadığını bilmek lazım. Bu takımın başarısı Fenerbahçe açısında yeni bir modelin de başarılı olması demek.

Haberin Devamı

Trabzonspor maçının 2. yarısında Caner’in soldan Pelkas’a çıkardığı onun gelişine vurduğu ve Vitor Hugo’nun yatarak blok yaptığı pozisyon Fenerbahçe’nin aslında rakibin zaaflarını ve kendi gücünü maksimumda kullanmak için yapması gereken...

Duran toplarda yakalanan seviye şampiyonluk yarışı için olmazsa olmaz. Ve Erol Bulut burada gerçekten hızlı bir şekilde mesafe kat etti. Ama eksikler olduğu, oyuncuların fazlaca kolay yolu tercih ettikleri de gerçek.

Fenerbahçe savunma yapılanmasında gerçek anlamda ilerleme sağladı. Geçtiğimiz 3 sezonun en iyi noktasında. Gustavo, Caner ve Gökhan’ın mevzuya hakimiyetleri sadece Tisserand ve Lemos’un çabuk adaptasyonunu sağlamakla kalmadı, Altay’ın yan top zaaflarına da payanda oldular. Hem az orta yiyerek, hem de düşen topları kovalayarak...

Haberin Devamı

Eksik kalan 2 konu

1-Geçiş oyununda hızla alan boşaltacak yüzü dönük orta saha performansları... Daha doğrusu pas hızının artması.

2-Pelkas’ın da dahil olduğu hücum gücünün, erken orta yapmaktansa üçgenler kurarak ve paslaşarak kale önüne topu indirmesi. Samatta, Valencia ve Pelkas’tan böyle yararlanmak daha kolay olur.

Gökhan ve Caner ateşledi

İçinde bulunulan olumlu ruh halinin de önemini vurgulamak lazım. 3. golden sonra sahanın ortasında yapılan kutlama Gökhan, Caner gibi oyuncuların ateşlediği bir duygu patlaması. Bunun kenardaki Volkan Demirel, Marco Aurelio, Selçuk Şahin, Erol Bulut ve Emre Belzöoğlu’ndan bağımsız olmadığını bilmek lazım. Bu takımın başarısı Fenerbahçe açısında yeni bir modelin de başarılı olması demek.

Perotti de gelince...

Caner’in orta gücünü kullanmamak saçma olur ama tek silah olarak da bunu kullanmak ve dönenleri toplamaya çalışmak cüsseli ve uzun rakip savunmaların işini kolaylaştırıyor. Kolay top kaybedip geri koşmak zorunluluğu doğuyor. Perotti’nin takıma dahil olmasıyla ve zamanla hücum setleri ezberlendikçe Fenerbahçe daha çok hücum üçgenleri kuracak, çizgiye inecek ve

6 pasa özellikle Cisse ve Samatta’ya gollük paslar çıkaracaktır. Bunları henüz oturtmamışken bu kadar zor bir fikstürde toplanan puanlar çok değerli.

YORUM YAZ