MENÜ

Yedek plan işe yaradı

Abone Ol Google News

Sürekli 3 günde bir maç yapmayı aya yayan bu fikstüre ‘İngiliz Ayı’ diyebiliriz sanırım. Herkes için yeni ve bilinmedik bir dönem. Normal şartlarda devre arasında olmamız, oyuncuların yeni yeni ülkelerinden dönmesi gerekiyordu. 2 hafta sonra maçlar başlayacaktı. Bunun tam tersi 1 ayda tam 7 lig ve 1 kupa maçı oynanacak. Dolayısıyla bilinmezler sadece bizim için değil, hocalar ve herkes için çok.

Haberin Devamı

Savunma arkasına toplar

Bu bilinmezlerin ortasında Sadık’ın sol bek, Gustavo’nun savunmanın göbeğinde olduğu bir kadroyla, Sinan Gümüş’le oyuna girmek; Mert Hakan’ı oyunun merkezi olarak kullanmak zorlayıcıydı. En ideal kadroyla bile top yapmakta zorlanan bir takım için bu kadro yapısıyla oynanacak oyun belli. Maçın başından itibaren savunmanın arkasına uzun toplar denediler ve savunmayı çıkarmadılar. Valencia’nın ön taraftaki fizik gücüne kavuşmuş olmak en büyük artıydı. Onunla birlikte Pelkas da ön tarafta toplam IQ’yu yukarı çeken oyuncu oldu. Farkı onlar yarattı.

Mert Hakan gelişmeli

Erol Bulut’un oyun planı Mame Thiam merkezliydi. O, bunu değerlendirdi. Oyun Sinan’a göre de oynandı. O şansı kullanamadı. Ve Mert Hakan... Bir hücumcu 6 ya da 8’i Fenerbahçe seviyesinde oynayabildiğini söylemek zor. Gelişmek zorunda. Yoksa santrfor arkasına aday adayı olacak. Bu çerçevede uygulanan, cepte durması gereken yedek plan dün işe yaradı. Ancak Sosa, Samatta gibi becerili oyuncular oyuna girdikten sonra dahi topa sahip olmakta zorlanmak ve üçgenleri kuramamak hâlâ büyük sorun. 86’da da olsa kontraya çıkıp skor bulabilmiş olmak ise artı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ