MENÜ

Yanal'ın değişiklikleri geriye düşürdü

Abone Ol Google News

Fenerbahçe geçtiğimiz 2 haftadaki gibi yüksek isabetli bir pas trafiği ile rakip alana yığılamadığı dünküne benzer oyunlarda büyük bir sorun yaşıyor: Oyuncuların bireysel kalite eksiklikleri işi bozuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe bireysel performanslarla oyun kurtaramaz. Oyuncu kalite dengesi gel-gitli. Hasan Ali, Dirar, Isla, Ayew, Jailson gibi bir çok oyuncunun kullanımı ikililer üçlüler kyomakla mümkün olabilir. Geçen haftaki gibi 500 isabetli pasla %85 isabet oranına ulaşarak ceza sahasına etkili girişlerle oyuna hakim olunabilir. Dün Hikmet Karaman bunun önüne geçmek için önde sıkı bir pres uyguladı. Hücum oyuncularından harika bir savunma ritmi aldı. Yanal'ın takımına korkunç pas kayıpları yaptırdılar. Fenerbahçe sürekli geri koşmak zorunda kaldı. Boşa çok enerji sarf ettiler. Volkan uzun vurmak zorunda kaldı ama 2. topları toplayamadılar.

Kayseri hak etti. Karaman'ın planı 2 haftalık rüyayı bozdu.

Maçın yıldızı

Umut Bulut'u en kolay pres gücüyle tarif edersiniz. Dün de 15 yıldır olduğu gibi her büyük maçta, özellikle de Fenerbahçe maçında olduğu gibi inanılmaz bir pres gücü oldu. Takımı ona uyum sağladı. Fenerbahçe'ye top yaptırmadılar. Onun yanına orta sahada müthiş yeteneğinin hakkını tam olarak vermeyen Mensah'ı yazabiliriz. İyi değil büyük futbolcu olmasının önündeki tek engel kendisi. Dün yeteneklerinden bir kısmını sergilemesi çok şeyi değiştirdi.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Soldado'nun saçma kırmızı kartı ve sonrasında Yanal'ın yaptığı 3 hamlenin de takımı geriye götürüşü. Moses'a göre bir oyun kuramadılar. Varlığı değersiz kaldı. Frey'i anlatmak zor. Topu stop ettirmekte pas alıp vermekte sıfır noktasının da altındaydı. Elif de korkunç bir top kaybıyla Kayseri'ye gol yolunu açtı. Fenerbahçe Yanal'In her değişikliğiyle daha geri gitti.

Kısa mesaj

Alper Ulusoy ligde kafası hiç rahat olmayan hakemlerin başında geliyor. Soldado kararından bahsetmiyorum. O kadar dengesiz düdükleri ve kartlar çaldı ki gözlerime inanamadım. Sadece Frey'e gösterdiği sarı karta bakın ve bir de Varela'nın Moses'ın yüzüne omzuyla darbesine faul dahi vermeyişine. Ne dediğimizi anlarsınız.

Soru

Konyaspor ve Beşiktaş. 2 pas ustası takım. Bakalım ne olacak?

YORUM YAZ