MENÜ

Üretmeyen bir baskı

Abone Ol Google News

77’de Arda’nın altı pasta Oğulcan’ı gördüğü ve Boffin’in çıkardığı pozisyon… Galatasaray’ın başından beri Antalya savunmasına sorun yaşatmak için uygulaması gereken plan buydu. Çizgiye in ama orta değil, sert yerden paslar ver. 6-0’lık Hatay yenilgisi sonrası Yanal’ın 6-4-0’la sahaya çıkması beklenmeyen bir şey değildi. Ceza sahası önünden itibaren kısa boylu ama geniş alana yayılan bir savunmayla oynadılar. Ancak bunun aşılmaz olmadığını da bizzat Galatasaray gösterdi. Saracchi ve Linnes’i çizgiye kadar indirip topla buluşturdular. Genel yaklaşımsa kalabalık ve uzun Antalya savunma göbeğine topu kaldırmak oldu.

Haberin Devamı

Diagne olsaydı...

Bu konuk ekibin işine yaradı. Feghouli’nin olmayışı burada ince işleri yapma konusunda takımı geriletti. Üstüne 6 pasa ekstra etkili oyuncu sokma şansı da oluşmadı. Taylan’ın açığını Donk’un iyi kapattığını söyleyebiliriz ama Ömer Bayram’ın orta sahada, Oğulcan’ın da forvette beklenen etkinliği gösteremediği açık. Diagne olsaydı fizik mücadeleden bir üretim, en azından faul vs çıkarabilidi. Bunun sıkıntısını yaşadılar.

Haberin Devamı

Kontralara izin yok

Burada Galatasaray açısından gerçekten iyi giden ise savunmaya çok hızlı geri dönüşler yaparak rakibe hiç soluklanma ve tehdit imkanı tanımayışları. Bu açıdan ligin en iyisi Galatasaray. Vasat bir kontra planına asla açık vermiyorlar. Daha sofistike bir plan yapmalısınız. Bu plan Antalya’da hiç olmayınca Galatasaray 10 kişi oynadığı 45 dakikada da oyunu hiç vermedi. Ama Feghouli ve santrfor eksiğini kapatamadılar.

Yanal'dan öneri yok!

Antalyaspor açısındansa bir şey söylemek zor. Rakip 50 dakika sürekli pres yapmış sonra 10 kişi kalmış ama Ersun Yanal hiç bir öneri ortaya koyamıyor. Sadece otobüsü oraya çekiyor. Acaba bu maçı tekrar izlediğinde ne düşünecek?

YORUM YAZ