MENÜ

Trezeguet Trabzon'da sınıf atlayabilir

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı’nın üzerinden kalkan şampiyonluk baskısı onu başka bir seviyeye çıkarabilir. Keza şehrin de. Şanslı bir kura ile gelecek Şampiyonlar Ligi gruplarının ise iki yönlü etkisi olacaktır. Ekonomik ve prestij olarak sınıf atlamak çok değerli. Diğer taraftan son 5 senede Devler Ligi’nde tercih edilen tempo oyunu çok yıpratıcı olabiliyor. Öncesinden takımların çoğunluğu kontrol oyununu tercih ediyor ve yıpratıcılık seviyesi bu derece olmuyordu. Ligdeki iki temel rakibin Avrupa’da olmayışı da işi zorlaştıracak.

Haberin Devamı

Haji Wright doğru tercih

Ancak Avcı’nın planı da kadrosu da bu durumla başa çıkabilir. Nwakeme gibi temel bir anahtarın artık olmayışına Trezeguet ile çözüm bulmak akıllıca. O da telefon kulübesinde adam geçenlerden. Ligde ortalama 100 dakikada bir skora katkı veriyor. Ancak geçen sene onu dikkatle takip edenler biliyor ki; biraz daha doğru seçimlerle bunu çok daha fazla geliştirebilir. Kalırlarsa Bakesetas/Ömür ve Visca’nın sağladığı imkanla sınıf atlayabilir. İsmi geçen Haji Wright seviyesinden bir santrfor yedeklemesiyle Trabzonspor bütün kulvarlarda yürüme şansına sahip olur.

Haberin Devamı

4 önemli konu var!

1- Uğurcan’ın bir yıl daha kalması hem onun Şampiyonlar Ligi performansıyla en üst seviyeye çıkması hem de takım açısından önemli.

2- Keza Abdülkadir Ömür’ün kalması ve yeniden en üst seviye umut verenlerden olması da.

3- Alınacak sağ stoper ise hazır bir güç olmalı. Vitor’un da ötesinde bir oyun kurucu Hamsik’in yükünü ve ön alana vereceği desteği yükseltir.

4- Doğucan, Dorukan ve Siopis’le orta sahada iyi bir dinamizm sağlandı. Ama bu yoğun fisktür için mutlak derinlik katmak lazım. En az bu seviyede ama oyun zekası yüksek bir dinamo şart. Sadece lig olsa sorun değildi ama bu sezon farklı. Bu sezon, oyun temposunu yükseltebilmek şart. Çünkü hem ligdeki temel rakipler bunu yapmak isteyecek hem de malum Şampiyonlar Ligi... Avcı bu durumun mutlak farkında.

YORUM YAZ