MENÜ

Trabzonspor istediğini aldı

Abone Ol Google News

Falette sakatlanıp çıkınca Fenerbahçe savunmasındaki 4 oyuncudan 3’ü orta saha orijinli oldu. Daha önemlisi eldeki en iyi orta saha Gustavo yerinden oldu. Trabzon’da ise Ndiaye çıkınca Guilherme hem takımı çıkaran hem hücumda oyunun pas merkezi oldu. Ekuban, Sörloth, Nwakaeme ve Guilherme’yle driplingle geniş alan kat etmeyi başaran bir takıma karşı Fenerbahçe 7 orta saha ile oynadı. Ama Ersun Hoca 2 santrforla 4-3-1-2 ya da 4-1-3-2’ye dönüp kalabalık merkezi çizgiye açmayı düşünmedi. Yani temelde yaptığı tek değişiklik arkaya adam kaçırmamak için merkezi geriye çekmesiydi. Hatalar buna rağmen geldi. Kanatları hızlı kullanacak Zajc ve Ferdi’yi ise 72’den sonra sahaya sürdü. Bu hareketlilik kazandırdı. Trabzonspor’u geri koşturmayı başardılar. Ancak asıl önemlisi ev sahibi için savunulacak alan genişledi. Muriç markajdan kurtuldu. Oyun dengeye geldi. Skor da gelebilirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Sırada ne var? Yeni bir teknik direktör mü? Yoksa nihayet o ünlü vizyon mu?

Maçın starı

Sörloth geri kalanlarla ayı türden değil gibi. Sadece fizik olarak değil, çabukluk, kararlılık, adanmışlık her anlamda geri kalan herkesten farklı. Bu tip bir gelişme bu topraklarda az görülmüştür. Luis Gustavo da bu dağınıklık içinde görev bilinciyle takdire şayan.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin ayakları doğal olarak daha iyi olması, 360 derece oynamayı bilmesi gereken orta saha oyuncuları nasıl oluyor da bu kadar skora yol açan hata yapabiliyor? Yapılan ciddi hatalar defansif müdahelelerin yetersizliğinden değil ki?

Kısa mesaj

Ersun Yanal’ın çok iyi maçları oldu. Ancak kadroya inancının olmayışı krizi büyüttü. Bazı pozisyonlarda çok eksik olunduğu kesin. Ancak Yanal’ın kaybetmesinin sebebi bu değil. İyi olan yönlerdeki düşüş. Yani hücumdaki...

YORUM YAZ