MENÜ

TFF'den yenilik: Beraberliğe 0 puan...

Abone Ol Google News

İlk iki haftada Galatasaray için yapılamayacak tek eleştiri sanırım mücadele etmedikleri olabilirdi.
Yapısal sorunlar, oyuncu tercihleri, diziliş vs. hakkında birçok şey söylemek mümkün olabilirdi. Ama haklarını yememek lazım şu ana kadar mücadele etmişlerdi.

Haberin Devamı

Dün ise belki de en çok eleştirilmesi gereken bu oldu:

Erken eksik kalmalar genelde takımlarda konsantrasyon artışına yol açar. Ama onlarda bu hiç olmadı. Mücadele sıfırlandı. Notlarım beni yanıltmıyorsa Muslera’nınki dahil sadece 2 faul yaparak maçı tamamladılar. Hem de rakibin yüzde 60’a yakın bir yüzdeyle maça hakim olduğu bir oyunda.

Daha doğrusu bu oran onların mücadelesiz oyununun sonucuydu demeli.

Muslera’nın Beşiktaşlı Cenk’den hallice çıkış hatasıyla kırmızı kart görmesinin ardından Ufuk’un kaleye geçişi Karabük’ü de etkiledi.

İlk yarıda Karabük’te en çok göze çarpan Emenike’nin varlığıyla şekillenmiş bir takımın Shelton’la bocalamasıydı. Cernat’ın form düşüklüğü dışında aynı oyunu oynayan takım, Nijeryalı’nın gücünü, oyun görüşünü, süratini ve vuruş becerisini fazlasıyla arıyor. Yücel İldiz’in yeni bir Emenike aramaktansa yeni bir yöntem ve sistem bulması lazım sanki.

Haberin Devamı

Özellikle ikinci devredeyse Karabüklü oyuncular “kaleyi gören vursun” talimatıyla sahaya çıkmış gibilerdi. Galatasaray savunma ve orta sahası da bilinçli olarak buna müsaade etti. Ancak golde kimsenin yerinden bile kıpırdamadan duruşunu bu klasmanda değerlendiremeyiz.

Herkes yerleşikken, 6 kişi bölgesinde dizilmişken herkes kıpırdamadan seyretti. Hakan’ın 3 metre geriden yalan takibi dışında. Ve Taffarel’in iki numarası da Erdem’in Hagivari bu vuruşunu seyretti sadece.
Beraberliğe yol açan penaltı ise Baros’un prestijini kurtarması açısından önemli. Rıdvan bu inanılmaz hamlesiyle hem Baros’u hem de Muslera’yı kurtardı.

Galatasaray’ın dün uyguladığı 4-4-2 varyasyonunda tek artı notu ilk 2 maçta en çok eleştirdiğim oyuncuya vermeliyim. Kazım genlerine işlemiş bu sistemde ne yapacağını çok daha iyi biliyor.

Ama bunun dışında gerçekten bu maç hakkında iyi bir şey söylemek mümkün değil. TFF yenilikçi ve her şeyi kolayca değiştirebilen bir kuruma dönüştü. Eğlenceli bir durum bu. Her gün yeni bir karar çıkıyor.
Ben de bir öneride bulunmalıyım: Futbol böyle olduğunda herkese 0 puan verilsin. Bu futbola 1 puan da fazla. İki takım için de...

YORUM YAZ