MENÜ

Terim'in en zor görevi Emre Mor

Abone Ol Google News

Emre Mor’un olağanüstü yeteneklerine yatırım yapan Dortmund’un bir yılda değil, neredeyse bir ayda ondan vazgeçmesinin altında yatan sebepler derin. Karşımızda disipline olmakta, hayatı organize etmekte zorluk çeken bir kişilik var. Ona nerdeyse yeniden format atmak lazım. Terim’in avantajı neyle karşı karşıya olduğunu bilmesi. Mor onu şaşırtamaz.

Haberin Devamı

Finale çıkmaktan daha zor!

Daha Milli Takım kampına katıldığı ilk gün hocanın karşılaştığı durumu hatırlamasına rağmen bu kararı verip onunla çalışmak istemesi, elinde ona göre bir metot olduğunu göstermiyor. Bu, hocanın imkansız görevlere duyduğu bitmek bilmeyen aşkın sonucu. Ancak bu, bugüne kadarkilerin en zoru. Emre Mor’dan sürdürülebilir performans alabilmek Şampiyonlar Ligi Finali’ne çıkmak kadar zor. Yani zor, ama olursa...

Falcao ileri üçlüyü çok iyi tamamlar

Falcao konusu her zamanki tartışmayı yeniden gündeme getiriyor. Lüksün çekiciliği/fayda/fiyat... Futbolsever lüks isim sever... Elde edilen fayda Drogba, Sneijder seviyesinde olsa bile uzun vadede zarar kesindir. O yüzden bu tip transferlere net doğru yanlış demek zor. 3 sene üst üste Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkıp bir de çeyrek final yaparsan sorun yok. Falcao’yu anlatacak değilim. 6 yıl önce en iyisiydi. Hâlâ fayda sağlanabilir. Çünkü istiyor. Yeşil sahadan sıkılmamış. Galatasaray’ın oynamak istediği oyunda Babel, Belhanda, Feghouli üçlüsünü tartışmasız tamamlar. Ancak onun transferi temel sorunu çözmüyor.

Haberin Devamı

Banega(vari) bir beyin favori yapar

Galatasaray orta sahada ne oynayacak? Babel, Seri ikilisi Belhanda’yla birlikte 2 altı numara oynamaya daha yatkın. Belhanda- Seri iki 8 oyununda Galatasaray’ın geçen senekinden daha iyi bir sol bek performansına ihtiyaç var. Orta saha üçgeni eldeki ekiple kurulmaz değil. Ama bu üçgen varyasyonlarını artıracak olan Melo- Selçuk uyumunu yakalayacak kalite var mı diye sorarsanız, eksik derim. Banega(vari) bir beyin bunu sağlar. Ve o zaman Galatasaray ligin net favorisi olur. İşte bazen bir oyuncu, bir oyuncudan fazlası olabiliyor.

En önemli hamle Okan Kocuk oldu

Bunun dışında en önemli hamle sanırım Okan Kocuk’un transferi oldu. Galatasaray’ın her zaman çok iyi kalecileri oldu. Ancak uzun yıllardır ilk defa yıldız kalecisini zorlayacak bir yedeğe sahip. Mental olarak formayı ve görevi kaldırabilirse, onda o kalite var. İyi kaleci olmakla büyük kaleci olmak arasındaki fark, iyi sağ bek olmakla büyük takımda sağ bek oynamak bağı gibi değil. Okan’ın bunu yapıp yapamayacağı konusu benim için keyifli bir merak.

YORUM YAZ