MENÜ

Terim kafa karıştırıyor

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın sezonun ilk 180 dakikasında oynadığı akılcı ve akıcı oyunu dün sahaya çıkan kadroyla oynanabilmesi çok zor. Omar ve Saracchi çift kanat akıncısının aynı anda çizgiye/ileri çıkmasının rakip üzerinde yarattığı etkiyle Linnes’in sahada olması farklı. Asıl önemlisi öndeki Arda-Fegholui-Belhanda üçlüsüyle maksimum hızda bir tek pas oyunu şart. Bu dünkü 3’lüyle olmaz. Bunu yapamayınca Taylan ve Etebo salt savunmacıya dönüştü. Buna rağmen stoper kanat arasına etkili paslar yediler. Tabi hâlâ Arda-Feghouli-Belhanda 3’lüsüne mi bel bağlıyorsun diye sorabilirsiniz? Bel bağlayan ben değilim, Terim... Ve eldeki kadro buysa, bu 3’lüye optimum formda ihtiyaç var. Babel-Akbaba-Kılınç’ı kullanabilmek için arkada Selçuk-Melo lazım. Ve mutlaka Omar-Saracchi’nin sahada olması.

Haberin Devamı

Efecan da oynasa...

Şu da gerçek ki; geçen seneden 5 etkili oyuncusunu kaybetmiş Alanya, Efecan’ı kullanabilse maçı son dakikaya bırakmayabilirdi. Evet Babacar belki golü atarak parladı ama geçen senenin hücum yazılımını Milli oyuncu bu yıla taşıyor. O olmayınca hücumu genişletemediler. Bareiro ve Davidson’u geçen haftalardaki gibi besleyemediler. Roller karıştı. Yine de Çağdaş Atan’ı kutlamak lazım. Özellikle 11’e 11 iken ısrarla pasla çıkmaları değerliydi. Sisteme sadık kaldılar.

Haberin Devamı

Atan cevap veremedi

Terim ise devre arasında riskli ama etkili değişiklikler yaptı. Alanya’yı merkeze yönlendirdi. Öne geçti sayılmadı vs... Çağdaş Atan, buna cevap veremedi. Ancak Terim, Diagne- Babel çift santrforuna dönerek ‘yenemiyorsan yenilme’den çıkınca rakibi rahatlattı. Topu da oyunu da Alanya’ya verdi. Terim ve ekibi bu sene kafamızı çok karıştıracak belli ki.

YORUM YAZ