Tercihler tartışılır
Haberin Devamı ›
Selçuk’un sakatlanarak oyundan çıkışı bir mecburiyet. Ama yerine Erman Kılıç’ın girişi oyun okuması anlamında ciddi bir hata. Muhtemelen Sneijder’in, Selçuk’un rolünü üstlenebileceği, Erman’ın da hücuma dönük oynayacağı düşünülmüş olmalı. Ancak sahada olan bu değildi. Sneijder’in meziyetleri farklıSelçuk topu vücudunu kullanarak ya da paslarla tutabilen, orta saha üstünlüğünü tek başına sağlayabilen oyuncu. Sneijder’in başka özellikleri var. Selçuk eksildikten sonra oyunu değiştiren bir başka adam da Muhammet Demir oldu.
Yanlış değişikliklere rağmen...
Attığı olağanüstü gol bir yana, Galatasaray savunma ve orta sahasını neredeyse tek başına meşgul ederek oyunu kurabilmelerini engelledi. Eğer Galatasaray dün 3 puanı alabildiyse, bu ilk yarıdaki iyi oyunu ve son bölümdeki değişiklik yanlışlarına rağmen varolan şansıylaydı.
Burak Yılmaz değil, Drogba çıkmalıydı
Drogba önemli oyuncu. Son dakikalardaki Antep baskısında stoper gibi çıkardığı iki kafa topu bile büyük katkı. Zaman zaman saha içinde herkesin nerede durmaları gerektiğini gösteriyor. Ve saha içindeki teknik direktör gibi davranıyor. Ancak maçın sonlarına doğru Burak’ın oyundan çıkması iki yönde Galatasaray’a zarar verdi. Sneijder tek pasla savunma arkasında gol pozisyonu yaratabilen bir oyuncu. Defans arkasına koşu yapabilecek, dün olduğu gibi bununla penaltı alabilecek, oyunu koparacak Burak’ı sahada tutmak varken Drogba’yı fiziken zorlamak hem takıma hem de bu iki oyuncuya yaramadı. Drogba’nın adalesindeki sakatlık ciddi gibi gözükmese de Burak’ın çıkışının hem onu hem takımını zorladığı açık.
Chedjou ve Muhammet Demir
Galatasaray’da dün Melo ve Eboue’nin yardımlarıyla en az 3 kişi çok iyi geri döndü. Melo’dan ve Hakan’dan aldığı yardımla yeni stoperi de nispeten daha alışmış bir performans sergiledi. Bunu değiştiren, Selçuk’un oyundan çıkması ve Muhammet Demir’in oraları karıştırmasıydı. Antepli oyuncunun attığı olağanüstü golün dışında Chedjou’dan sıyrılarak altı pas içinde yaptığı vuruşun Muslera’da kalışı onun için büyük şanssızlıktı. Bülent hoca herhalde 90 dakika hazır olmadığı için onu kulübede tutmuş olmalı. Yoksa o sadece Gaziantepspor’da değil, sahadaki en komple oyuncuların başlarında geliyor.
Direkt hücumda mükemmellik
Galatasaray’ın bulduğu ilk gol Klopp ya da Mourinho tarzı direkt kaleyi düşünen hızlı hücum organizasyonlarının harika bir örneği. Drogba’nın Burak’ı hızlı bir şekilde görüşü, onun içeriye hamle yapan Sneijder’e topu mükemmel zamanlamayla bırakışı ve Hollandalı’nın kale içindeki Selçuk’a yaptığı ortanın gol oluşu yarının futbolunun şahane bir örneği. Bir başka önemli direkt oyun gösterisi de Hakan Balta’nın kaçırdığı iki golde kendini gösterdi. Birinde en sağdan Eboue’nin yaptığı ortaya en soldan vurdu. Diğerinde Hamit’in ortasına yine aynı yerden. Hem orta saha oyuncularının iki yönlü, hem de beklerin bu kadar oyunun içinde olması futbolu da seyredilmeye değer kılıyor.










