MENÜ

Stoper zenginiyiz derken..!

Abone Ol Google News

Rusya maçının ikinci yarısında izlediğim futbol Türkiye Ligi’nin seviyesinin çok üzerindeydi. Bu kadar da değil. Hücum çeşitliliği ve metotları açısında belki de izlediğim en iyi Milli Takım performanslarından biriydi. Eğer sağ bekinizi akan oyunda kurduğunuz merkezden bir organizasyonda verkaç sonucunda 6 pasın üzerinde net pozisyona sokuyorsanız birçok şeyi sadece doğru değil çok iyi yapıyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

Dün izlediğimiz ise hem bu seviyenin altındaydı. Ne ilginçtir ki lig seviyesinin de. Bunun temel nedeni savunma orta saha geçişlerinde yeterli kaliteye sahip olamamak. Stoper zenginiyiz derken Merih’in yanında Mahmut’la başlamak zorunda kalmak, Okay’ın çok kötü bir gününde orta sahada başladığı oyunu stoperde tamamlaması Ozan’ın yüksek standartlı oyununa rağmen orada bir boşluk yarattı. Sırplar’ın Rusya’dan çok daha hızlı bir pas oyunu oynamaları da işimiz çok zorlaştırdı.

Gecenin sorusu

Stoperden yana hiç sorun yaşamayız derken sarı kartlı ve maça çok kötü başlayan Okay’ı yürek ağızda izlemek nasıl oldu birden?

Haberin Devamı

Maçın starı

Bizimkiler açısından 2 adayım var. Orta sahada direnç ortaya koyup maçı biraz olsun dengede tutan Ozan değerliydi. Kenan Karaman ise hücum yönünde hep hızlı, doğru ve efektif kararlar verip uyguladı. Bulduğumuz her pozisyonun içinde temel rol oynayan işler yaptı

Maçın olayı

Rusya maçının ilk yarısında hiç yokken ikinci yarıda tarihin en parlak performanslarından birini gösteriyoruz. Ve maç sonunda bu oyun bize rahatlıkla 9 puanı alabiliriz dedirtiyor. Sonra evimizde bu maçı çok da önemsemeyen Sırplar’a karşı dibe vuruyoruz. Bu gitgellerin analizini doğru yapmak şart

Kısa mesaj

Skoru bulabilmiş olamamız birkaç oyuncumuzun beceri ve hırsından. Organizasyon açısından Sırplar bizden daha iyiydi ve galibiyeti hak ettiler.

YORUM YAZ