MENÜ

Sorumsuzlukla kazanılan maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kıvanç, Koray ve Obraniak’ın korkunç sorumsuzlukları olmasa Beşiktaş’ın maçı kazanması kolay olamayabilirdi. Gerçi bu sorumsuzluklara rağmen de kolay olduğunu söylemek zor. 62 ve 65’te çıkan 2 kırmızı kart Beşiktaş’ı pozisyona sokamadı. 88’deki penaltı da bir pozisyonda ortaya çıkmış değil. Sahanın en iyi oyuncularından Obraniak’ın savunma bilmemesinden...

Oyunu böyle yapan Karaman’ın doğru tercihleri... Gerçekten doğru bir stratejiyle Beşiktaş’ın zaaflarını değerlendirdiler. Rize’nin, Kıvanç, Silvestre, Sercan, Obraniak ve Ümit’le kurduğu orta saha Holosko ve Eren’le 7’li bir pas ağı oluşturmuştu. Bu Beşiktaş’ın önde prese dayalı planını kullanılamaz hale getirdi. 7 kişiyle görece akışkan bir oyun ve pas trafiği sağlarsanız rakibin bununla sayısal olarak mücadele etmesi kolay olmuyor. Bunun için pres gücünü artırmak ve pastan daha hızlı olmak gerek. Beşiktaş bunun için fazla yumuşaktı. Sezon başından bu yana oynadıkları oyun misal Fenerbahçe maçında benzer bir sekteye uğramıştı bundan önce. Pres işe yaramayınca iyice yumuşadı orta saha. Sosa dışında seviyeyi artıran olmadı.

Bilic’in bu durumla baş etme yöntemi eleştirilir. Kerim-Olcay değişikliği hücumun enini daralttı ve işe yaramadı. Atiba-Veli değişikliği hiçbir şey değiştirmedi. Tolgay-Oğuzhan değişikliğiyse Sosa’nın biraz olsun ofansa gönül rahatlığıyla çıkmasına katkı yaptı. Yani sadece son değişiklik aslında oyuna müdahaleydi. Maçın kazanılmasında hiçbir etkisi olmadı. 9 kişilik rakip karşısında oyunu değiştirmeyi düşünmemeyi anlayamıyorum. Bilic iyi bir antrenör ancak artık bir eşiği geçmesi gerekiyor. Oyuncu değiştirme şansınız olmasa da oyunu değiştirebilirsiniz. Sağ kanat bu kadar işlemezken gerekli olan oyunu değiştirmektir.

YORUM YAZ