MENÜ

Sakarlıklar çarpışması

Abone Ol Google News

İki takımın da oyunu temelden etkileyen eksiklikleri nedeniyle maça sakarlıklar damga vurdu. İki kendi kalesine gol, iki gereksiz penaltı... Beşiktaş belli ki denge oyunu oturtamayacak. O zaman A planını mükemmelleştirmesi elzem.

Haberin Devamı

İki kendi kalesine gol, iki gereksiz penaltı. Aslında oyuna sakarlıklar damga vurdu diyebiliriz. Bunun sebebi 2 takımda da oyunu temelden etkileyen eksiklikler. Aboubakar ve Cenk’in yokluğunda merkeze geçen Larin’in hem soldan destek santrfor rolü dolmadı hem de merkezde çok iyi yapamıyor. Buna Karaman da zorlayıcı bir tedbir ekledi. 5’li savunması kompakt hareket edince Larin sızacak bir aralık bulamadı. N’Koudou’nun kaçırdığı penaltıdan çok bu konuda Larin’e yardımcı olmayışı sorundu.

Beşiktaş üretemedi

Oğuzhan’ın erken sakatlığı, Mensah’ın ısınamayışı ve tabii Ghezzal’a alınan tedbirler de önemliydi. Ankaragücü savunmayı birinci bölgede kalabalık yapınca özellikle Borven’in yokluğu önde onları zorladı. Hem sayısal olarak eksik hem de hücum planı açısından fazlasıyla doğaçlama kaldılar. Beşiktaş’ın 2. bölgeye geçişi çok kolay oldu. Ama üretemediler. Ankaragücü de savunmasını çok iyi kapattı ama çıkmak için bir planları yok gibiydi. Gole uzak bir oyun oldu. Kulusic’in kendi kalesine attığı 2. gole kadar iki takım da planlarını değiştirmedi.

Haberin Devamı

6 pasa kadar indiler

Sonra Karaman savunma dizilişini değiştirdi. Beşiktaş 2. bölgeye çekilip kontrol oyununa döndü. Ve her zaman olan oldu. Ankaragücü kapalı hatta zaman zaman gömülü savunmaya karşı rahat hücum etti. 2 penaltı golü bir yana Emre’nin Ersin’de kalan şutuyla biten atağa bakmalı. Beşiktaş tüm hatlarıyla savunma yaparken nasıl oluyor da bu kadar üst üste verkaçla rakibin neredeyse 6 pasa kadar inmesine izin veriyor? Anlamak zor. Sergen Yalçın bu gidişatı görmüş olacak ki orta sahada özellikle Mensah da dahil değişiklikler yaptı ama nafile. Beşiktaş belli ki bu yıl bir denge oyununu oturtamayacak. O zaman A planını mükemmelleştirmesi elzem...

YORUM YAZ