MENÜ

Sabırla çalışmalı sakin kalmalı

Abone Ol Google News

Her sene ve sezon içinde tüm kadroyu, sportif direktörü ve teknik direktörü değiştirmek, üç zar atıp ‘Dü-Şeş’ beklemek demek. Gelirse ne ala! Gelir mi? Belki! Zor... Kısa, orta ve uzun vadeli bir plan gerekir. Bu şekilde bireysel hedeflerle takım hedefi aynı doğrultuda ilerletilebilir. Bunlar Fenerbahçe’de çok eksik. Emre Belözoğlu, hayatında ilk kez bu işi yapıyor. Şimdi beklemek ve iyi plan yapmak lazım. Sabırla çalışmak, sakin kalmak, her söylenenden etkilenmemek lazım.

Haberin Devamı

Asıl başarı, teknik direktör değiştirince her şeyin değişmesi değil, hangi teknik direktör gelirse gelsin aynı yüksek seviyede kalınabilmesidir. Bunun için sportif aklı yaratacak bir organizasyon kurmak gerekir. Her sene ve sezon içinde tüm kadroyu, sportif direktörü ve teknik direktörü değiştirmek, üç zar atıp ‘Dü-Şeş’ beklemek demek. Gelirse ne ala! Gelir mi? Belki! Zor... Gelmezse tüm kararları yeniden tekzip etmek de karar mekanizmasını yıpratır. Her maç dünyayı yeniden kurmaya çalışmak depresyon getirir. Olan bu!

Haberin Devamı

Sportif direktör de değişti

Kısa, orta ve uzun vadeli bir plan gerekir. Ancak bu şekilde oyuncular, teknik ve idari kadro bireysel hedefleriyle takım hedefini aynı doğrultuda ilerletebilirler. Bunlar Türkiye’de eksik, Fenerbahçe’de çok eksik. Misal, yapılan son hamle sadece teknik direktör değiştirmek olmadı. Sportif direktör de değişti. Teknik direktörlük, sportif direktörlüğün bir üst pozisyonu değil. Bambaşka bir iş. Yani, bu, eğer teknik direktörlükle ilgili alınmış doğru bir kararsa, o zaman aynı zamanda sportif direktörlükle ilgili alınmış bir kararın da tekzibi. Önce değişmesi ya da sabırla oturması gereken bu...

Fevri bir yönetim

Gelelim bugüne: Bir karar alındı. Sezon ortasında alınması, şampiyonluğa olan inancı gösteriyor. Bu genel olarak olumlu. Peki şimdi ne yapmak lazım? Ülkenin gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörlerinden biri olma hedefini açıklayan Emre Belözoğlu, hayatında ilk kez bu işi yapıyor. Üstelik sportif planı belli olmayan, kadrosu uyum yakalayamamış, fevri ve ani kararlar alan, enerjisini odaklayamayan bir yönetimle çalışacak. Sezon başında bir araya gelen Bulut, Koç, Belözoğlu ve diğerleri için söylediğim şeyi tekrar ediyorum: “Bu ekip enerjisini doğru yönetirse başarılı olur. Yönetemezse bu enerjiden Çernobil çıkar.”

Her sene 3 zar atmak...

Haberin Devamı

Şimdi beklemek ve iyi plan yapmak lazım. Enerjiyi doğru yönetip, neşeli olmak, stresi doğru yönetmek lazım. Belözoğlu, teknik direktörlüğü şampiyonluk mücadelesi verirken öğrenecek. Ona bir konfor alanı açmak lazım. Her maç yeniden her şeyi yıkıp yeniden kurmaya çalışmamak lazım. Kadroya inanmak, kendilerine inançlarını sağlamak lazım. Sevgili editörüm Arda ara transfer öncesi ‘Fenerbahçe transferde nasıl bir yol izlemeli?’ başlıklı bir yazı istemişti. Ben de ‘Transfere gerek yok, eldekilerin performansını yükseltmek yeter’ cevabını vermiştim. Çünkü senelerdir, belki 2004’ten bu yana asıl yapılamayan bu. Her sene yeniden 3 zar atmak, kumardan da fazlası. Sabırla çalışmak, sakin kalmak, her söylenenden etkilenmemek lazım.

YORUM YAZ