MENÜ

Rüyadan dönüş

Abone Ol Google News

Kupanın 'Ölüm Grubu' F Grubu'nda Macaristan,45+2'de Fiola ile öne geçtiği maçta son dünya şampiyonu Fransa'nın 66'da Griezmann'la attığı gole engel olamadı. Macarlar, rüya galibiyeti alamadı ama bir üst tur şansını son maça taşıdı.

Haberin Devamı

Macaristan’ın ön alan baskısıyla başlayışı şaşırtıcı değildi, ama bu kadar başarılı olmalarını beklemiyordum doğrusu. Deschamp, takımını defansif öncelikli dizayn ediyor. Mbappe’ye geniş alan bırakma en büyük önceliği. Bunu kırmak için yüzde 100 bir baskı kurmak zorundasınız, yoksa yarım yamalak bir işte sizi cezalandırırlar. Bu şartlarda ev sahibi yüzde 110’la bastı. Kante, Pogba ve Rabiot zorlandı. Baskıyı aştıktan sonraysa zaten kanatta kalabalık olmayan Fransa’yı merkezden gelmeye iyice zorlandılar. Gerçek anlamda bir defansif mükemmellik gösterip hızlı da çıktılar.

Buradaki mantık neydi?

Fransa golden önce de sonra da 3 mükemmel hücumcusuyla hücumu genişletemedi. Dembele oyuna girene kadar hızlı alan da kat edemediler. Deschamp’ın beklediği mucize, Macaristan’ın saçma bir kalabalıkla duran topa çıkmasıyla geldi. Akın dönüşünde 3’e 3’le yedikleri baskı, bu oyun planı içinde görmeyi ummadığımız bir amatörlüktü. 1-0 galipken buna yeltenmekteki mantık ne acaba? Anlaşılması güç. Macarlar, kazanacak kadar çok çalıştılar ama tek bir hata, rüyayı bitirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ