MENÜ

Rus ruletine döndü

Abone Ol Google News

Gaziantep ilk yarıda dakika başına 1 isabetli pas ortalamasıyla oynadı. Fenerbahçe 60. dakikada ofsaytta kalma konusunda lig rekorunu kırmıştı (9). İlk yarıda sağlık ekibi 5 kez sahaya girdi. Buna karşılık ilk yarıda toplam iki buçuk pozisyon vardı.

Haberin Devamı

Yanal’ın 6 merkez oyunculu kadro tercihine itirazım yok. Eğer iki savunma kanadını çizgiye indirecek pas trafiğini kurarsanız ve önde 2 santrfor özellikli oyuncuyla oynarsanız bu işler. Ancak Fenerbahçe savunma arkasına top atmak isteyince, oyunu genişletme çabasına girmeyince hücum ilk yarıda işlemedi. Yani riski azalttılar ama hücum yönünde de çok kolaya kaçtılar. İkinci yarıda Rodrigiues’in oyuna girişi merkezin Emre ve Gustavo’ya bırakılışı Antep’in istediği alanları bulmasına yol açtı. Fenerbahçe kanatlardan geniş alanda hücum şansı buldu ama ev sahibi de her kaptığı topla bütün alanı geçip tehlike yarattı. Maç Rus Ruletine döndü. Bir takımın sadece bir oyuncu değişikliğiyle bu kadar geçirgenleşebilmesi ilginç.

Gecenin sorusu

Muriç kırmızıyı arar normal. Doğru ya da yanlış bu bir etik tartışmadır kuşkusuz ama normal olmadığını söyleyemeyiz. Peki hakem ‘niyetini anladım vermiyorum kartı’ dese ne olur?

Haberin Devamı

Maçın starı

Gustavo ve Altay. Gustavo takımı ayakta tutan temel direk. Ozan yanında olduğunda mükemmel bir yapı oluşturuyorlar. Altay ise 3 karşı karşıya pozisyonda son derece dinçti. Klasik sakarlıklarını bu kez yapmadı. Direnç noktasını oluşturdu.

Maçın olayı

Kruse’nin attığı gol maçın kalitesinin üzerinde bir iş. Daha fazlasını bekliyorduk. Şutları o kadar yumuşak ki, insan inanamıyor. Seyrettiğimiz bu futbolcunun Kruse olduğuna insanın inanası gelmiyordu. Attığı gol ‘Evet o olabilir’ dedirtti.

Kısa mesaj

Yanal, Rodrigues’i oyuna aldığında orta sahayı kaybetti. Ozan’ı, Gustavo’nun yanına çekmemesinin sebebini anlayamadım. Eğer Rodrigues’le oynayacaksa Emre ve Kruse’den birini kenara çekmesi lazım. Bunu neden yapmadı anlamadım.

YORUM YAZ