MENÜ

Roller belli değildi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gökhan’ı, Ümit’i, Olcay’ı saymıyorum. 2. şut da 47’de gol oldu zaten. Özdilek’in mantıklı kontra hesabının ilk yarıda tutmayışı Lualua’nın çok kendisine dönük oyununun hızlı çıkışlarda fren oluşundan. Beşiktaş’ta ise sorun hücum 4’lüsündeki rol paylaşımının açık olmayışından. Pektemek mi Oğuzhan’ın pozisyonunda Cenk mi? Yoksa Olcay ve Gökhan’ı da içine alacak şekilde bir 4 hareket mi düşündü Bilic. Veya daha keskin bir değişiklikle 4-2-4’e mi dönüldü? Belki de bütün bunların dışında bir doğaçlama durum var sahada.

Cenk frikikçi mi?
Yani belki 41’deki frikikte Cenk Tosun’un topun başına gelişi gibi vaziyet. Cenk Beşiktaş’ın 1 numaralı frikikçisi mi? O an kendisini iyi hissettiği için mi orada? Beşiktaş’ın şampiyonluk adaylığı bu tip mevzuları rafa kaldırmasıyla direkt bağlantılı aslında. Kafana göre frikik atılmaz. Prandelli’nin dediği gibi geometrisi iyi, rolleri iyi dağıtılmış bir takım olmasıyla alakalı şampiyonluk adaylığı. 2 eksik ve 2 haftayla bu kadar fark etmemeli.

Bilic’in içine düşünülen bu durumdan santrfordan eksiltip Kerim’i oyun alarak çıkma çabası anlaşılabilir. Pektemek sonuna kadar kendini veren ama plansız oyuncu. Cenk’le de rol dağılımı belli değil. Kerim dar alana driplingle delme işi de yapabilir. Ayrıca arkada ekstra pas istasyonu da olabilir. Ve dönen toplara yapılacak baskıya da Necip’le birlikte katkısı olur yani akın sürekliliği sağlayabilir. Bütün bunlar oldu. Yani alım doğru. Ancak belki de tüm plansızlığına rağmen Mustafa yerine Cenk’in çıkması daha doğru olurdu. Ancak ne olursa olsun Rize’yi golden sonra çıkarmadan oynamayı başardılar. Üretebildiler mi? Hayır... Ancak akın sürekliliği az bulunur bir gol getirdi. Kornerden gelen top, Olcay’ın vuruşunda iki savunmacının bacak arasından geçerek filelerle kucaklaştı.

Roller belli değildi, geometri bozulmuştu. Ama akın sürekliliği çözüm getirdi.

YORUM YAZ