MENÜ

Radikal kararlar şart

Abone Ol Google News

Sangare’nin pasında Pelkas’la bir beraberlik golü bulmuş olsa da Fenerbahçe için bütün bir ilk yarının futbolsuz geçtiğini söyleyebiliriz. Birbiriyle uyumlu herhangi 2 oyuncu yoktu. Kadro farklı ama oyun aynıydı. Ne topu alıp oyunu yönlendirebilen bir takımdı ne hızlı bir geçiş oyunu oynayabilen bir ekip. Fenerbahçe zaten sezonun başından bu yana bunları çok iyi yapamıyor. Ama rakibe şans tanımayan bir savunma organizasyonu kurmuştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz birkaç hafta geri dönerken yaşadıkları sıkıntılar dün başka bir boyuta taşındı. Dün yerleşik savunmada, herkes yerindeyken 2 amatörce gol yediler. Pozisyonlar yakaladılar ama detayları halledemediler. 75’ten sonra Cisse’nin çıkışı ve Sumudica’nın savunmayı 3. bölgede ön alan presiyle başlatması Fenerbahçe’yi yine bozdu. Oytun’un hatalı kurdurduğu barajdan Kenan’ın attığı golle de hakettikleri galibiyeti aldılar.

Gecenin sorusu

Sosa’nın nesi var? Neden sahada yok ya da varken bile yok? Bu krizi kim düzeltecek?

Maçın starı

Sumudica, Fenerbahçe’nin 2. yarı başındaki oyunu ele almasına yol açan değişikliklere savunmayı daha da geride tutarak değil rest çekerek cevap verdi. Ön alan baskısına döndü. Buna yönelik değişiklikler yaptı. Ve Fenrebahçe’yi kalesinden uzaklaştırdı. Cesur, etkili ve sonuç getiren hamlelerdi bunlar.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Mert Hakan, Sivasspor’da ekstra işler yapan bir hücum oyuncusuydu. Büyüklerin ilgisini çekmesi gayet normaldi. Tabii aşama kaydetmesi gerekiyordu. Maalesef kısa parlamalar dışında bu gerçekleşmiyor. Sürekli zayıf işler yaparak Fenerbahçe orta saha standardını da aşağıya indiriyor.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’yi ligin başında ayakta tutan Erol Bulut’un kurduğu iyi savunmaydı. İstatistikler orada duruyor. Ancak son haftalarda rakibe gerek olmadan kendi kendilerine gol yiyorlar. Saçma penaltılar, kırmızı kartlar ve yanlış barajlar... Erol Bulut’un radikal kararlar alması şart.

YORUM YAZ