MENÜ

Plansızlık küme düşürdü

Abone Ol Google News

4-4-2’ye yakın dizilişimizde hücum alanını genişletemedik. Rakip çok çaba sarf etmeden bizi durdurdu. Ceza sahasına nasıl ineceğimize dair karambole orta dışında bir plan ortaya koyamadık. Biz can havliyle saldırdık, onlar soğukkanlılıkla kazandılar.

Haberin Devamı

Macaristan daha yeni Avrupa Şampiyonası katılım hakkını kazandı. Hem de masal gibi bir finalle. Hâlâ zafer sarhoşluğu yaşarken onlara yenilmiş olmamız hiç hoş değil. Karşımızdaki konsantre olması çok zor, psikolojik boşalma yaşamış ve hala kutlama yapan bir ekip. Bunun üzerinde durmamız lazım çünkü anlattığı sandığımızdan fazla.

Bu şartlarda bu yenilginin sebebi, onların ezberlenmiş şablonlarla oynama alışkanlığına sahip olmaları. Biz ise daha çok içgüdülerimize sahada oluyoruz.

Çaba sarfetmeden durdurdular

Dün 4-4-2’ye yakın dizilişimizde ortaya çıkan sorun, orta sahada oyuncularımızın fazlasıyla üst üste binmeleriydi. Hücum alanını genişletemedik. Böyle olunca rakip çok çaba sarf etmeden bizi durdurdu. Halbuki elinizde oyuna ve topa hakim olacak tempoyu ayarlayabilecek bir ekip var. Ama kabul edelim ki topa sahip olsak da ceza sahasına nasıl ineceğimize dair karambole orta dışında bir plan ortaya koyamadık. Bunun sonucu sadece üretememek değil. Macarların savunma yerleşimlerinin o kadar sarsamadık ki geçiş oyununda savunmaları etkili bir hücum şablonuna dönüştü. Yani Macalar'ı bozmak bir tarafa istedikleri hücum yerleşimlerini top bizdeyken yapabilmelerine müsaade ettik. Biz can havliyle saldırdık, onlar soğukkanlılıkla kazandılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ