MENÜ

Plansızlık!

Abone Ol Google News

Şenol Güneş yetenekli bir jenerasyonu basit bir planla, oyuncuları yüreklendirerek Avrupa Şampiyonası’na taşıdı. Zor maçları kazanarak? Bugünse muhtemelen kendisinin de anlamadığı bir kriz yaşıyor. Kamuoyu da anlamıyor. Doğal olarak iş, 'O oynamasın bu oynasın’a sıkışıyor. Taylan mı Okay mı? Altay mı Uğurcan mı? Tabii ki konu değil.

Haberin Devamı

Peki aslında ne oluyor:

■ Güneş göreve Emre, Mahmut, İrfan hatta Mert’li Başakşehir merkeziyle başladı. Tecrübeli ya da genç oyuncuların ipini bağlayabileceği oyun kurabilen bir merkez. Her seferinde bu oyuncuların tamamını kullanamadı belki ama ana fikir hep sahadaydı. Bu artık yok.

Suç Okay'ın değil

■ Takım hem önde baskı yapanla, hem kontra oynayanla ve diğer tüm planlara karşı oynarken sıkıntı yaşıyor. Bunun sebebi merkezi emanet edecek plan noksanlığı. Suç Okay’ın değil, Okay’ın plansızlıkta kaybolması. Öndeki yetenekli ekip ancak kulüplerinde onları taşıyan bir organizasyon varsa kendisini gösterebiliyor. Cengiz ve Yusuf bunu Fransa’da buldu. Burada bulamıyorlar.

Haberin Devamı

Akıl almaz rahatlık

■ İngilizlerin akıl almaz bir rahatlıkla oyuncularımızı yollamaması inanılmaz. Buna UEFA’nın ve FIFA’nın ses çıkaramaması da. Aşısını olmuş genç adamlar. Sorarlarsa, 'Avrupa Süper Ligi kurulmadı' dersiniz. Gerçekte kuruldu ve İtalyan ve İspanyollar şimdilik dışarıda kaldı.

Ben Güneş hayranıyım

■ Futbol hiç olmadığı kadar bir teknik direktör oyunu artık. Bizim muzaffer eski hocalarımızın, Güneş-Terim ayırt etmeksizin hakim akımlara ayak uydurabildiklerini söylemek mümkün değil. Bunun sebebi kulüp organizasyonlarının daha da geride kalmış olmalarıyla gelişmeyen genç dimağlar ve Muzaffer ekibin hala en değerliler olması. Açık söyleyeyim ben bir Şenol Güneş hayranıyım. Tıpkı Elvis hayranı olduğum gibi ama oğlumu Elvis hayranı yapamıyorum. Anlamıyor.

YORUM YAZ