MENÜ

Plansız oyun..

Abone Ol Google News

Maçı teknik olarak yorumlamak zor. Emre ve Kruse’den en azından birisi olmadan Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağına, savunma ve hücum yapabileceğine dair elimizde veri yok. Ozan’ın bundan önce hemen her maçta takımının en iyilerinden biri olduğu açık. Dün maçın başında aldığı penaltı sonrası sahadaki varlığı eriyip fark edilmez oldu. Çünkü onu idare eden saha içi teknik direktörü Emre yoktu. Fenerbahçe erken penaltıyla öne geçtikten sonra akan oyunda net bir pozisyon bulamadı. İki hızlı driplingci ve pasa/baskıya yatkın orta sahanın vaat ettiği oyundan uzak kaldılar. 2. penaltıda Kasımpaşa eksik kalınca da durum değişmedi. 73’te Isla oyundan atıldıktan sonra, Kasımpaşa Fenerbahçe yarı sahasına ilk geçtiğinde tribünlerden yükselen kuvvetli ıslık bunun bu oyunsuzluğu daha iyi anlatıyor. Fenerbahçe belki de bu sezon evindeki en plansız oyunlarından birini oynadı. Tribünlerin sahada güveneceği bir kimse ve bir plan yoktu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Bir Ersun Yenal takımı nasıl oluyor da rakibin 30 dakika 1 kişi eksik olduğu bir maçta evinde akan oyunda bir tane net pozisyon bulamıyor?

Haberin Devamı

Maçın starı

Altay’ın kritik anlarda Kasımpaşa akınlarına set çekişi maçın kaderini değiştirdi. Onun performansı yerine geçtiğimiz 5-6 yıldaki performansları göresek Fenrbahçe günkü plansız, lidersiz oyunda çok erken geriye düşebilirdi.

Maçın olayı

Rakip 2 penaltı sonrasında eksik kalmışken Fenerbahçe’nin devre arasından bir planla dönemeyişi üzerinde durulmalı. Kasımpaşa eksik olmasına rağmen Fenerbahçe’ye oyunu tam anlamıyla hiç vermedi. Rakibin oyunu soğutmasına da izin vermedi.

Kısa mesaj

Emre Belözoğlu yoksa oyunun geçene seneden pek farkı yok. Maçın sonundaki Ersun Yanal tezahüratları bir güven haykırışı değil, bir birlik ve beraberlik çağrısı.

YORUM YAZ