MENÜ

Plajdan gelsen bu olmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın henüz sezonu yeni açtığı ve hazır olmadığı gerçek. Diğer taraftan Galatasaray, plajdan gelse 5 pozisyon bulur. Hem de Östersunds’a falan değil, misal Fiorentina’ya bulur. Belki 5-0 kaybeder ama 5 pozisyon bulur. Galatasaray, dün yarım pozisyon buldu. Bunun sebebini de Galatasaray’ın hazır olmamasında aramak mümkün. Bunu yapmak ferahlatıcı fakat benim bununla ilgili şüphelerim var. Birkaç sebeple;

1.Galatasaray’ın bir oyunu yok. Ne yapmak istedikleri konusunda herhangi bir sinyal vermiyorlar.

2.Tudor, takım yapısına çok önem veriyor bu konuda haklı ancak bunu bir takıntı haline getirmek hatalı. Takımın sadece duruşu ile ilgili çalışılmış ancak topun nasıl akacağı ve rakip nasıl baskı altına alınır konularına hiç girilmemiş.

3.Rakibi korkutacak, Galatasaray oyuncularına güven verecek oyuncu eksikliği var. Dün Muslera ve yeni bir umut olması sebebiyle Gomis dışında bir kişi Galatasaray’dan ayrılsa bir kişinin bile üzüleceği tek bir oyuncu yok.

Orta saha üçlüsü yenilenmeli

Kuşkusuz transferler yapılacak, kuşkusuz takım hazırlanacak, kuşkusuz bu maç çok erken ancak bir umut görmek de gerekir. Çünkü hem Tudor’un hem de takımdaki bütün oyuncuların başının üstünde bir değil, üç değil, beş kılıç sallanıyor. Sneijder krizi, başkana olan güvensizlik vs vs. Tekrar ediyorum Galatasaray, temmuzun bu vaktinde herhangi bir takıma maç kaybedebilir. Ancak plajdan gelse 5 pozisyon bulur.

Daha adaletli olmalı

Tudor’un da buna inanması, yapı-taktik ve diğer unsurlar üzerinde çalışırken, büyük takım olmanın biraz da ruh, biraz da psikolojik üstünlük ile alakalı olduğunu unutmaması gerekir. Bir bahane olarak almayın ancak 14 Eylül’de başlayacak bir turnuvanın elemesi bugün olmaz. UEFA’nın naklen yayın ve bahis baskılarına karşı koyup takvimi bütün takımlar için daha adaletli bir hale getirmesi gerekiyor.

YORUM YAZ