MENÜ

Özgüvenli Fener bambaşka

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin öndeki 4 oyuncusu, birbirini tamamlayan özellikleriyle geçtiğimiz sezonki ekibin çok önünde. Birbirlerini biraz daha iyi tanısalar dün tarihi bir fark olabilirdi. Özellikle ön direk, arka direk koşularında herkesin aynı şeyi yapmaya çalışması Rodrigues ve Moses’ın kanattan getirdiği toplarda istenen sonucun alınmasını engelledi. Ceza sahasına 4 kişiyle girdiler ama kimse kendisini boşa atamadı. Bunları biraz daha kontrollü yapsalar Dirar’ın attığı 4. gole benzer birkaç sayı daha bulabilirlerdi. Gazişehir’in zaman zaman önde baskı yapmasına rağmen sıklıkla Fenerbahçe’yi orta sahasında beklemesi de ev sahibinin işine yaradı. Emre’yi sık sık ceza sahası çevresinde kullandılar. Oda maça damgasını vurdu. Fenerbahçe üzerine bir oyun inşaa edebileceği temelleri nihayet sergiledi. Uzun bir aradan bu yana ilk kez... Oyuna giren her oyuncunun aynı güvenle oyunun parçası olabilmesinde. Tolga ve Ferdi gibi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Vedat Muriqi’in Emre’nin güzel pasında yaptığı kontrol ve vuruştaki özgüveni en son hangi Fenerbahçe santrforunda görmüştük?

Haberin Devamı

Maçın starı

Emre Belözoğlu’nun kattığı aklı ön plana almak lazım. Muriç’in güvenli santrfor oyunu ve Kruse’nin hem enerjisi hem de oyun bilgisiyle fark yarattı. Bu tabloda Ozan’ı da unutmamak lazım.

Maçın olayı

Kuşkusuz 23 dakikada Gazişehir’in yaptığı 3 penaltı... Üçü de doğru kararlar. Fenerbahçe’nin ceza sahası içine kalabalık girişleri kadar 17 yeni transferle baştan aşağı yenilenen Gazişehir’in bu kadroyla çıktığı ilk maç olmasının da bunda payı var. Bir takımdan ziyade bir karma gibiydi konuk ekip.

Kısa mesaj

Özgüven. En önemlisi buydu. Her oyuncuda bunu gördük. Geçen sene bu hiç yoktu.

YORUM YAZ