MENÜ

Oyun tamam sonuç yok

Abone Ol Google News

Terim’in oyuncu tercihlerinin hafta içi oynanan kötü oyunun yanı sıra rakiple de ilgili olduğu kesin. Sivas’la salt fiziksel mücadeleye girip Etebo’yu geride tek merkez kesici olarak bıraktığınızda size sorun çıkarması büyük ihtimal. Bu yüzden Taylan-Belhanda ikilisiyle topa sahip olup geniş alanda hücum etmeyi planladı. Beklerini çıkardı. Onyekuru ve Babel’i, Falcao’ya yakınlaştırdı. Defansif anlamda da Fajr ve Ziya’nın öndeki üçlüyle özellikle de Gradel’le, onun da Hakan Arslan’la bağlantısını kesmek istedi. Aslında bunları başardı ama sakarlıklara çare bulunamadı. 2 golün Rıza Çalımbay’ı sadece karşı presteki başarı sebebiyle memnun ettiğini ama istediği oyunu göremediğini düşünüyorum. Terim ise muhtemelen istediği her şeyi sahada gördü ama skoru alamadı.

Haberin Devamı

Baskıyı yükselttiler ama...

Maçta ikinci yarıda Galatasaray, baskıyı dakika dakika yükseltti. Yatabare’nin arkasındaki hızlı üçlüyü hiç yüzü dönük topla buluşturmadılar. Pres tamdı. Terim, 2-2’den önce Falcao’nun arkasındaki üçlüyü değiştirmeye niyetlendiğinde buna neden gerek duydu acaba diye düşündüm. Çünkü bitiricilikte sorun olsa da baskıyı başlatan ekibin hep birlikte değişmesi riskli olabilirdi. Sivas nefes alamıyordu. Belki dar alanda daha kolay işler yapabilecek taze bir kuvvet istedi.

Haberin Devamı

Falcao, tedirginliği attı

Takımdaki değişiklikler sonrası, özellikle Gedson çıkınca yenen golün de etkisiyle Sivas kalabalık çıkarak oyunu dengeledi. Orta saha baskısı kırıldı. Buna rağmen Gradel’in kırmızı sonrası 1 dakikada girilen 3 net pozisyonda Ali Şaşal yıldızlaşamasa ya da şutları biraz bakarak çekseler Galatasaray 3 puandan fazlasını alabilirdi. Galatasaray’ın alabildiği sadece tedirginliğini üzerinden altmış bir Falcao ve 1 puan oldu.

YORUM YAZ