MENÜ

Oyun ayağa kalkmadı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe 4-6-0'la oynadı, oyunu rakip alana yıktı. Ön alan presi arttı, hamle zamanlamaları belli bir standarda çıktı. Açılış golü de böyle 'ekip işi'yle geldi. Golü de Pelkas ve Altay'ın 'ekip işi'yle yediler. Kanarya sonuçta kazandı ama oyun ayağa kalkmadı.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu, haftalardır bu köşede denenmesi gereken bir oyun olarak anlattığım dizilişi sahaya sürdü. 5 iç orta saha… Sosa arkada stoperlere katılan ‘çapa’… Caner ve Gökhan orta saha hattına çıkarak akını enini genişleten oyuncular. Perotti dışında kanat hücumculardan istediğini alamayınca bu mantıklı bir denemeydi. Net bir santrfor kullanmayınca bir nevi 4-6-0’la oynadıklarını söyleyebiliriz. Sonuç olarak Fenerbahçe oyunu rakip alana yıktı.

Köşeye sıkıştırdılar

Dönenleri 2 istisna haricinde alıp yeniden oyuna soktular. O istisnalar dışında geri koşmak zorunda kalmadılar ama onlarda da sıkıntı yaşadılar. Yani Gaziantep’i köşeye sıkıştırmayı 2 ters yumruk denemesi dışında başardılar. Ama seri yumruklar attıklarını da söylemeyiz. Gaziantep’ten daha fazlasını bulamadılar. İkinci yarıda ön alan presinin biraz daha dinamik olduğunu söyleyebiliriz. Dezavantaj olan top çevirme hızını da, baskı hamle zamanlamaları da belli bir standarda çıktı. Zaten gol de bunlardan birinde ön alanda presin en iyi dişlisi Mert Hakan’dan geldi. Ama Sosa ve Ozan’ın akına katkısını da unutmamak lazım. Bu ekip işi.

Haberin Devamı

Antep net şanslar kaçırdı

Alanı boşaltma konusunda daha iyiydiler. Sonrasında Gaziantep’in topu alıp rahat rahat top çevirişi ve oyuna hakimiyeti ise sistemi hemen çökertti. Bu kadar orta saha oyuncusunun topu alıp geniş alanda soğutamaması anlaşılır değil. Ardından Serdar Aziz’in anlamsız karta açık faulü, Pelkas, Altay ikilisinin Maxim’in aklına getirdikleri baraj altı vuruş da çok ilginç oldu tabii. Hatalarda da genelde iş ekip işi oluyor. Bundan sonra oyunu düzeltebildiklerini söylemek zor. Kısa yolu denediler. İşi Caner’in ortalarıyla çözdü. Bu yolla fazlasını da bulabilirlerdi. Oyun ise ayağa kalkmadı. Antep çok net şanslar kaçırdı. Finalde gelen kontra golü de çok yapamadıkları bir işi yapabilmek açısından önemliydi.

YORUM YAZ