MENÜ

Orta saha sorunu

Abone Ol Google News

Geçen yıl şampiyonluğu kovalayan iki kulüpten kadrosunu daha çok koruyabilen Başakşehir derin bir krizden geçmesine rağmen oyununu da en azından temel ilkeleri açısından koruyabildiğini gösterdi. Geçen yıla Sosa-Obi Mikel gibi orta sahalarla başlayan Trabzonspor ise dün sahaya Kamil Ahmet ve Safa’yla çıktı. Şu bir gerçek ki; ev sahibinin orta saha merkezinde bir kadro derinliği sorunu var. Ancak asıl önemlisi Newton’un tercihi...

Haberin Devamı

Hosseini’yi düşünmüyor

İngiliz teknik adam savunmanın önünde Hosseini’yi koymayı asla düşünmüyor. Buraya Elneny, Souza gibi bir oyuncunun alınmasını da istemedi. İstediği Baker tarzı 2 yönlü bir tandemle oynamak. Burada da yeterli sayıda oyuncu yok. Saygı duyulacak bir karar ama Türkiye’de bunun oturması beklenir mi? Bu çerçeveden maça bakmak lazım. Gördüğümüz şu: İrfan Can’ın sezon başından bu yana savunma-orta saha arasında ilk defa bu kadar büyük açık pencereler bulduğu. Golde kaptığı topu rahat sürüyor, önce sağıyla sonra soluyla düşünerek açık bularak vuruyor. Gol güzel ve Uğurcan’a yazmaz. İrfan Can’ı bu kadar rahat bırakana yazar.

Haberin Devamı

Çok özel vuruşlar...

Tabii şunu da söylemek lazım. 2 gol de özel vuruşlarla geldi. Ve Başakşehir açısından her şeyin yoluna girdiğini, özellikle Şampiyonlar Ligi açısından söylemek henüz mümkün değil. Bir baz olduğu ise kesin. Trabzonspor açısından ise henüz takımın planı tam sindirdiğini söyleyemeyiz. Bu senenin Bordo- Mavililer için bir deney yılı olduğunu baştan beri söylüyorum. Özellikle bu merkez orta sahanın nasıl oturacağını gerçekten merak ediyorum.

YORUM YAZ